Connect with us

isu semasa

Kini Disam@n Oleh P1hak B3rkuas@,Tul@r Makan Durian Tak Patvh SOP

Published

on

Kini Disam@n Oleh P1hak B3rkuas@,Tul@r Makan Durian Tak Patvh SOP

Pol1s membuka kertas sias@tan terhadap seorang usahawan kosmetik berka1tan siaran langsung jamuan durian bersama beberapa individu yang tvlar di media sosial, pada hari Jumaat yang lalu.

Memetik lap0ran Astro Awani, Timb@lan Ketva P0lis Da3rah Petaling Jaya Superit3ndan Ku Mashariman Ku Mahmood berkata, pol1s memulakan si@sat@n ke atas selebriti itu selepas tangkap layar video terb@bit tular di media sosial.

Usahawan langgar SOP

Selain itu, beliau turut memberitahu s1asatan awal mendapati usahawan itu mel@nggar prosedur operasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara yang dikeluarkan Majlis Keselamatan Negara (MKN).

“Pada 30 Julai lalu, lebih kurang 1.10 tengah hari, tul@r satu t@ngkap layar yang tular di media sosial memaparkan seorang selebriti pengusaha kosmetik bersama-sama beberapa individu menjamu durian
“Kita akan panggil pengusaha kosmetik itu dalam masa terdekat,” jelasnya.

Sias@tan k3s itu dijalankan mengikut Peratvran 17 (1) Peraturan-peraturan Penc3gahan dan Peng@walan Penyak1t Berjangk1t, Pelan Pemulihan Negara 2021 dan di bawah S3ksyen 233 @kta Komunikasi dan Multimedia Malaysia.

Terdahulu, gambar t@ngkap layar daripada video siaran langsung jamuan durian yang diadakan oleh usahawan tersebut tvlar di serata laman sosial.

Tind@kan beliau menimbulkan pelbagai persoalan di kalangan net1zen tambahan lagi dalam keadaan pelaksanaan Per1ntah Kawa.lan Perge.rakan (PKP) yang mel@rang aktiviti berkumpulan di serata negara.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga memberi manfaat yang baik.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!