Connect with us

Uncategorized

Pengakhiran Yang Bahagia, Semalam Peluk Islam Hari Ini Meningg4l Dunia – Sumber Maklumat Media

Published

on

Pengakhiran Yang Bahagia, Semalam Peluk Islam Hari Ini Meninggal Dunia

Ajal, jodoh dan rezeki seseorang itu merupakan rahsia daripada Allah S.W.T. Tiada siapa dapat menduga jalan kehidupan dan juga pengakhiran individu tersebut di dunia ini.

Menerusi satu perkongsian daripada seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Othman Abu Bakar, satu kem4tian telah berlaku yang melibatkan jenazah seorang mualaf.

Menurut sumber, lelaki tersebut didakwa meningg4l dunia selepas sehari memeluk Islam. Oleh sebab itu, jenazahnya telah pun selamat disemadikan sebagai seorang Muslim.

Semoga syurga tempatnya

Othman turut mendoakan agar jenazah lelaki yang dikenali sebagai Tan Foo Hock ditempatkan di syurga. Diakhir coretan ringkas tersebut, sumber telah menyatakan bahawa tidak siapa yang mengetahui kesudahan hidup seseorang seperti yang terjadi kepada saudara baru kita itu.

Sehubungan dengan dengan berita terbabit, rata-rata warganet telah menzahirkan ucapan takziah diatas pemergian mualaf itu yang pulang bertemu Penciptanya di bulan mulia. Mereka juga mengagumi kebesaran Allah dengan apa yang telah terjadi dalam kalangan masyarakat kita sendiri.

Seperti Bayi Baru Lahir

Sumber: My sumber maya

Jangan lupa untuk ikuti kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!