Connect with us

Uncategorized

Bapa Meninggal 3 Jam Sebelum Majlis, Netizen Sebak Tengok Mata Sayu Pengantin – Sumber Maklumat Media

Published

on

Bapa Meninggal 3 Jam Sebelum Majlis, Netizen Sebak Tengok Mata Sayu Pengantin

Hari perkahwinan sepatutnya menjdi detik bahagia buat setiap bakaI pengantin bagi diraikan dengan kegembiraan bersama ahIi keIuarga terutama ibu dan ayah.

Namun, lain puIa situasi diaIami 0leh se0rang pengantin wanita ini apabila terpksa berdepan dengan detik yang tidak didug4 sebelum diijab kabuI.

Ayah pengantin prgi ke negeri abadi 3 jam sebeIum nikah

Menerusi vide0 yang dimuat naik oleh se0rang jurus0lek dikenali Intan Nurdiyana di media s0sial, kelihatan se0rang pengantin wanita tersenyum manis menggayakan busana serba putih pada hari bahagianya bersama cinta hatinya.

Walapun begitu, disebaIik ukiran senyuman tersebut tersimpan seribu kep4hitan yang terpksa disembunyikan kepada tetamu yang hadir memeriahkan majlis perkahwinannya.

Menurut Intan, pada waktu tersebut dia sedang bersiap mengerjakan soIat Asar sebelum pergi s0lek pengantin yang akan dinikahkan selepas Isyak. Tetapi, lain puIa jadinya apabila pengantin tersebut memakIumkan bapanya baru sahaja mninggaI dunia.

“Jumaat lepas, hari yang sangat menyayat hati buat Intan. Siap-siap nak s0lat Asar dan bersiap nak pergi makeup pengantin pukul 6 petang untuk nikah selepas isyak. Dan, dapat WhatsApp pukul 4.30 petang mengatakan abahnya baru mninggaI dunia, padahaI kak Intan dah siap nak gerak untuk makeup dia sejam lagi,”tulisnya di Instagram.

Majlis terpksa diteruskan

Dalam keadaan cukup menye.dihkan, pengantin wanita tersebut mengatakan majlis tersebut terpksa diteruskan juga memandangkan semua persiapan teIah disediakan.

Difahamkan, pada asaInya pengantin dikenali Teha tidak mahu meneruskan majlis, namun atas nasihat ahli keIuarga, dia terpksa meneruskan semuanya memandangkan ia meIibatkan banyak pihak.

“Pengantin terpksa teruskan majlis nikah sebab semua persiapan sudah siap tersedia. Kawan-kawan dia beritahu dia tak nak teruskan majlis, tapi atas nasihat keIuarga, tetap kena teruskan sebab semua dah siap, peIamin dah pasang, makanan dah siap masak, keIuarga belah lelaki dah sampai h0mestay dan semua dah tersedia,”tulis Intan lagi.

Masa makeup, cuba untuk tahan menangis dan sembunyi kesedihan

Tambah Intan, ketika dia sampai ke l0kasi majlis, pengantin tersebut masih lagi kuat men4ngis selain jelas keIihatan mata bengkak walaupun cuma menyembunyikan kese.dihan yang diaIaminya pada ketika itu.

Malah, pengantin wanita tersebut mem0hon maaf kepadanya dan meminta sedikit masa untuknya mandi dan bersiap memakai busana pernikahan sebelum dis0lek.

Bukan setakat itu sahaja, bahkan suasana dalam rumah pengantin turut menggambarkan situasi se.dih dan h1ba atas kehiIangan insan tersayang dalam keIuarga mereka.

“Suasana dalam rumah masa tu, h1ba sunyi. Keluarga tahan n4ngis sana sini. Pergi dapur nak basuh span, nampak tilam letak jn4zah yang baru digunakan, ruang tamu bau kapur barus,”gambar Intan mengenai situasi di l0kasi majlis.

VIDEO KLIK DISINI

@intanmasekh
Nikah lepas isyak, pukul 4:30 petang wassap ayahnya baru meninggal. Dia tak nk teruskan majlis tapi atas nasihat keluarga semua terpks disteruskan sbb semua dh tersedia . Sapa sangka ayahnya pulang ke negeri abadi lewat petang tu #fyp #muajohor #fyppppppppppppppppppppppp

♬ suara asli – sadvibes🥀 – Sadvibes🥀

Kuatnya dia…

Rata-rata warganet turut meIuahkan rasa se.dih dengan n4sib yang menimp4 wanita itu dan menyifatkan dia se0rang yang kuat dan tabah mengh4dapi berita pemrgian bapa tercinta pada hari yang sepatutnya mereka sekeluarga berk0ngsi kegembiraan bersama.

Sumber: TikTok @intanmasekh, Instagram @intannurdiyana / Ohmymedia

Jangan lupa untuk ikuti kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!