Connect with us

Motivasi

Tind@kan Dato Seri Vida ‘Market’ Sejadah Ni Tak Betul,Buat Banyak Pers3psi Khur@fat?

Published

on

Tind@kan Dato Seri Vida ‘Market’ Sejadah Ni Tak Betul,Buat Banyak Pers3psi Khur@fat?

Usahawan terkenal, Dato’ Seri Vida sememangnya menjadikan media sosial sebagai s@lah satu platform untuk menjalankan perniagaannya.

Sejadah Doa Makbul?

Kali ini, beliau telah mempromosikan sejadah keluaran sendiri dengan menamakan sejadah itu sebagai ‘Sejadah Makbul Doa’ yang diinspirasikan daripada kerinduannya terhadap Kaabah, Hajarul Aswad serta Tanah Suci Mekah.

Walau bagaimanapun, nama sejadah keluaran Dato Vida telah mendapat krit1kan daripada netizen susulan memberi pers3psi yang dianggap kurang baik kerana merasakan tind@kan tersebut sebagai salah satu ‘mark3ting’ menggunakan ag@ma.

“Ini semua khur.afat…”

Pengguna Twitter dikenali sebagai @H_Bakkaniy memuat naik persoalan di media sosialnya dengan mempertanyakan nama sejadah tersebut kerana tiada jaminan atau dakw@an sejadah ‘khas’ untuk memak.bulkan sesuatu doa.

Jika ada yang mempercayai perkara berkenaan, tind@kan tersebut boleh dianggap khur@fat.

Saja tarik perhatian netizen

Sehubungan dengan perkongsian itu, rata-rata warganet mengandaikan bahawa pihak bel1au seng@ja memberi nama ‘Sejadah Doa Makbul’ bagi menarik perhatian netizen dan sekaligus menjadi ‘marketing’ percuma untuknya.

Namun begitu, ramai juga yang menvduh usahawan tersebut sebagai ‘penvngg@ng agama’ kerana mengel1rukan pembeli susvlan penggunaan nama yang dianggap tidak bersesuaian disebabkan boleh mengvndang s@lah faham.

Walau bagaimanapun, belum ada sebarang m@klum bal@s daripada Dato’ Seri Vida susulan dakw@an tersebut dan beliau masih lagi seperti biasa mempromosikan jualan sejadah yang baru diperkenalkan.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa like dan share,terima kasih,semoga memjadi asbab kebaikan.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!