Connect with us

Uncategorized

Gadis PeIik Dikec4m Sebab Kahwln Dengan Ayah Angkat, Sekali Lni K0men Balas Gadis Itu Buat Rmai Terdiam – Sumber Maklumat Media

Published

on

Gadis PeIik Dikec4m Sebab Kahwln Dengan Ayah Angkat, Sekali Lni K0men Balas Gadis Itu Buat Rmai Terdiam

K1sah seorang wan1ta ini yang akhirnya bertemu j0doh dengan lelaki yang pernah diangg4pnya sebagai bapa angkat, dek kerana perbezaan usia mereka hampir 21 tahun.

Benarlah, jodoh itu r4hsia Allah. Biarpun jar4k beribu batu, biarpun besar jur4ng us1a namun semua itu bukanlah penghalang untuk dua hati bersatu.

Kisah pasangan berkenaan menjadi tular di media s0s1al selepas wanita bernama Nur Amira Hanim, 25, memuat naik beberapa vide0 sekitar majlis pern1k4hannya bersama suami, Zaini Ramli yang berusia 46 tahun.

“Benarlah kata orang, kalau dah jodoh kan… By the way, suami aku ni ex (bekas) ayah angkat aku.

Tiba-tiba pula rasa sayang. Tak salah kan mencuba, tup tup dah jadi jodoh aku. Kalau dah jodoh, tak kemana. I l0ve you Encik Zaini,” tulisnya pada salah satu video yang dik0ngsikan di TikT0k.

Difahamkan Amira dan suaminya bernikah pada 15 0gos lalu di Taiping, Perak.

Disebabkan usia si suami hampir sebaya dengan bapa kandungnya, Amira menganggap lelaki tersebut sebagai bapa angkat sebelum hubungan tersebut akhirnya membibitkan rasa sayang.

Amira dan suaminya bern1kah pada 15 Ogos lalu.

“Nasib aku yang meng0rat… kalau dulu tunggu suami meng0rat, belum kahwinlah kami. Ingat senang ke nak luah perasaan?

“Jangan salah faham, ayah angkat tu cuma panggilan… bukan ayah angkat dari kecil,” jelasnya yang juga ibu tunggal kepada seorang anak lelaki berusia tiga tahun selepas berpisah dengan bekas suami pada 2020.

Status Zaini sebagai seorang duda anak enam langsung tidak menggvgat perasaan Amira terhadap lelaki berkenaan. Namun begitu, perkongsian Amira mengenai hari bahagianya sehingga menjadi tul4r mencetuskan kritikan netizen yang melihat perkahwinan mereka seperti child grooming.

Tenang dilempar pelbagai k0men neg4tif, Amira menjelaskan dia tidak mengambil pvsing pandangan orang lain kerana masing-masing mempunyai pendapat berbeza.

“Aku tak kisahlah apa orang kecam. Sebab maksud ayah angkat tu meluas. Aku anggap suami aku ‘ayah angkat’ sebab dia sebaya mak abah aku.

“Aku kenal suami aku masa umur 24 tahun. Dia jiran sebelah rumah. Dia duda dah sembilan tahun masa itu. Takkan aku nak panggil abang kan? Panggil pakcik, nampak tua pula.

“Tapi itulah, panggil ayah angkat mula-mula, timbul pula rasa sayang. Baik teruskan nikah saja kan,” k0ngsinya.

Amira dalam pada itu mengucapkan terima kasih kepada netizen yang memberi kata-kata sokongan malah mend0akan perkahwinannya bersama suami kekal bahagia.

“Yang mana kecam dan buat-buat pandai agama, belajar lagi ya. Tak haram pun sebab bukan ayah kandung dan bukan juga suami orang,” ujarnya lagi.

Sehingga kini salah satu video yang dimuat naik Amira meraih lebih 340,000 jumlah tontonan di apl1kasi TikT0k.

Sebahagian komen daripada netizen yang turut memberi kata sem4ngat buat Amira.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menguc4pkan t4hniah kepada pasangan berkenaan malah ada juga turut berkongsi kisah perkahwinan dengan pasangan masing-masing yang mempvnyai jvrang usia.

“Kita tak boleh puaskan hati orang. Saya dan suami pun berbeza 18 tahun. Kena kebalkan hati saja apa orang nak kata, janji kita tak usik hak orang.

“Tahniah… awak berbeza 21 tahun, saya dengan suami beza 42 tahun.

“Tahniah… lelaki berusia sebenarnya lebih matang,” demikian antara komen netizen.

Sumber : mstar / updateinside

Jangan lupa untuk ikuti kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!