Connect with us

Uncategorized

AjaaI Suami Dan Rkan, Kereta Terjun4m Ke Gaung Sedlm 48 Meter. ‘PiIu Pmergiamu Sumail..’ Al-Fatihah – Sumber Maklumat Media

Published

on

AjaaI Suami Dan Rkan, Kereta Terjun4m Ke Gaung Sedlm 48 Meter. ‘PiIu Pmergiamu Sumail..’ Al-Fatihah

Lahad Datu : Dua diIap0rkan m4.ut manakala empat lagi cede.ra selepas kenderaan pacuan empat r0da dinaiki mereka terb4.bas dan terju.n4m ke dalam g4ung sedalam 48 meter di Jalan Silam, pada Isnin.

Dalam kjadian kira-kira 6 petang itu, se0rang remaja berusia 18 tahun ced.era di kaki manakala tiga lagi wanita yang ced.era berserta dua yang m4.ut dikenali dengan nama Sumail dan Japar.

Ketua BaIai B0mba dan Penyelamat (BBP) Lahad Datu, Samsoa Rashid berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kjadian itu pada jam 6.20 petang.

Katanya, seramai enam angg0ta ke l0kasi kjadian terletak sejauh 20 kil0meter dari BBP Lahad Datu.

Menurut makIumat, kemaIangan membabitkan sebuah kenderaan pacuan empat r0da jenis Toy0ta Fortuner yang terb4.bas sendiri ke dalam g4ung sedalam 48 meter.

Terdapat enam mngsa terIibat iaitu tiga lelaki dan tiga lagi wanita. Tiga mngsa wanita dibawa oleh 0rang awam ke Hspital Lahad Datu sebelum pasukan b0mba tiba di l0kasi.

Dua mngsa lelaki pula disahkan mninggaI dunia di l0kasi kjadian oleh pasukan perubatan manakala se0rang mngsa lelaki mengaIami cede.ra di kaki diberikan rwatan awal sebelum dihantar ke Hspital, katanya ketika dihubungi Sinar Harian, pada malam Isnin.

Katanya lagi, mngsa yang mninggaI dunia diserahkan kepada pihak poIis untuk tind4kan seIanjutnya.

0perasi kemudian ditamatkan pada jam 7.18 malam selepas memastikan kawasan itu seIamat, katanya.

Arwh Sumail mninggaIkan isteri dan dua 0rang anak yang masih kecil sem0ga seluruh keluarga kedua dua mngsa ini tabah.Al fatihah.

Sumber: sinar / dbongkar

Jangan lupa untuk sertai kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!