Connect with us

Motivasi

Perbuatan Adik Buat Ramai Sebak,Datang Ke pu sara ibu Dengan Berbuat Demikian

Published

on

Perbuatan Adik Buat Ramai Sebak,Datang Ke pu sara ibu Dengan Berbuat Demikian

Memang se dih melihat apabila anak kecil kehi langan ibu.Lebih-lebih lagi apabila mereka belum memahami secera ‘complete’ pemer gian yang abadi.

Kadangkala sifat anak-anak yang tak mampu berbo hong tentang perasaan sendiri membuatkan kita orang dewasa berasa begitu sebak mendengar kalimat rindu atau pertanyaan berkaitan orang tua mereka yang sudah tiada.

Tanya khabar ibu di pu sara

Hal ini samalah seperti perkongsian dari negara Indonesia di laman Instagram Makassar_iinfo apabila memuat naik video dua orang anak kecil memegang pus ara ibu mereka.

Apa yang membuatkan orang sekeliling serta warganet sebak adalah ucapan yang dilontarkan salah seorang daripada mereka yang bertanyakan ibu mereka sedang berbuat apa.

Sambil menabur bunga, kanak-kanak tersebut bertanya dengan polos sekali dan kemudiannya mengusap-usap dengan lembut tanah kub uran ibunya.

Perkongsian tersebut nyata begitu menyen tuh hati ramai lebih-lebih lagi ketika kanak-kanak berkenaan memberi salam kepada ibu yang dipanggil mama sambil berharap agar salam itu dijawab.

Kebanyakkan kom en yang diterima di akaun Instangram tersebut menzahirkan rasa sebak serta mendoakan anak-anak kecil itu membesar menjadi seorang yang tabah dan soleh dalam kehidupan.

Kesimpulannya,anak merupakan cahaya mata yang paling berharga buat ibu dan bapa.Tambahan pula, anak yang kehi langan ibubapa tak faham erti ‘mening gal’.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa ntuk like dan share ya,terima kasih.

Sumber:Caramohon

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!