Connect with us

Uncategorized

Di masa ramai yang sudah berputus asa, warga emas ini masih berjuang untuk menjual air tebu di tepi jalan demi meneruskan kehidupan

Published

on

Di masa ramai yang sudah berputus asa, warga emas ini masih berjuang untuk menjual air tebu di tepi jalan demi meneruskan kehidupan

Pada era yang semakin sukar, tidak semua dari kita bernasib baik lahir dari keluarga yang berada. Ada ramai diluar sana berhempas pulas setiap hari demi meneruskan kelangsungan hidup.Banyak usaha yang perlu dilakukan oleh setiap orang untuk mendapatkan rezeki yang halal.

Walaupun kadang kala hasil pendapatan yang diperolehi hasil penat lelah tidak memadai dengan kudrat yang dikeluarkan, namun ia sudah pasti membahagiakan kepada mereka yang betul-betul memerlukan.

Mereka melakukan pelbagai pekerjaan yang halal untuk dibawa pulang buat keluarga yang sedang menunggu di rumah.

Seorang pengguna bernama KakSah Katering Besut, beliau telah berkongsi satu video seorang lelaki warga emas berniaga di sebuah gerai tepi jalan.Menerusi satu perkongsian di Facebook.

Sudah berusia masih gigih mencari rezeki

Menurut sumber , lelaki tua itu sudah berniaga lama di situ dan kini membukanya semula berhampiran dengan restoran makanan tempatan.

Posting tersebut menular di media sosial apabila pengguna Facebook itu mengajak orang ramai membeli air tebu jualan warga emas terbabit.

Mengajak orang ramai menyokong perniagaannya

Mereka juga mengajak orang ramai supaya membantu dan menyokong perniagaan warga emas tersebut.

Lebih daripada seribu perkongsian  dan ratusan komen oleh pengguna Facebook tersebut.Video yang dimuat naik itu mendapat perhatian warganet apabila dalam masa sehari sahaja.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menitipkan doa buat warga emas itu semua dimurahkan rezeki.

Sumber:imuslimnetwork

Jangan lupa untuk ikuti kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!