Connect with us

Uncategorized

Rela Masuk Dalam Api Ulang Alik Sebanyak 5 Kali Untuk Menyelamatkan 5 Anaknya, Muka Ibu Kucing Habis T3rbakar. Pengorbanannya Sangat Berbaloi Namun Nasib Tidak Menyebelahi

Published

on

Rela Masuk Dalam Api Ulang Alik Sebanyak 5 Kali Untuk Menyelamatkan 5 Anaknya, Muka Ibu Kucing Habis T3rbakar. Pengorbanannya Sangat Berbaloi Namun Nasib Tidak Menyebelahi

Semua ibu mempunyai naluri yang kuat.Naluri itu ialah naluri sayang dan cinta kepada anaknya melebihi dirinya sendiri, Ibu sanggup melakukan apa sahaja untuk melindungi anak-anaknya dari bahaya, walaupun dia tahu tentang risikonya sendiri. Dan naluri ibu itu tidak terbatas kepada manusia sahaja , ini termasuklah haiwan yang bergelar ibu kerana mereka juga mengetahui bahawa cinta tidak mempunyai batasan sesama mereka.

Kisah ini menceritakan tentang peng0rbanan seekor ibu kucing yang telah menjadi boleh menjadi contoh yang baik kepada ramai selama ini dan masih terkesan di hati mereka yang menyaksikan perbuatan dengan keb3ranian dan kepahlawanan yang belum pernah terjadi sebelum ini.

Pada 30 Mac , apabila terdapat 4pi yang sangat besar di sebuah garaj yang terbengkalai di Brooklyn, New York.Garaj itu dijadikan tempat p3rlindungan untuk sebuah keluarga kecil Ibu kucing yang bernama Scarlet dan 5 anak kucingnya yang baru sahaja berusia 4 minggu.

Setelah ahli b0mba berjaya mem4damkan ap1 yang sangat mar4k itu, mereka dapat melihat si ibu masih berusaha mengangkut anak kucingnya dengan penuh perhatian dan satu demi satu, dan kembali sehinggalah 5 ekor kesemuanya dapat dis3lamatkan.Ibu kucing itu keh1langan bulv seluruh muka dan walaupun luk4 b4kar dan l3puh di mat4nya serta t3linga nampak t3ruk.

Scarlett tidak dapat lagi m3lihat lagi disebabkan Kesan lvka b4kar yang par4h sehingga, dia hannya mampu menggunakan sepenuh deria dengan menyentuh w4jah dengan hidung kucing untuk memastikan mereka masih hidvp,sel4mat dan berada dalam keadaan tidak berb4haya.

Menyel4matkan anaknya walaupun dia tahu bah4ya yang bakal menanti dirinya sendiri bayangkan sikap tidak berpvtus asa ibu kucing ini sangat kuat. Tetapi, jika dia yakin sesuatu, dia terpaksa meny3lamatkan anak-anaknya walau dengan apa sekalipun.

salah seekor anaknya telah mengalami keadaan t1dak stabil dan s3para s3dar Dalam proses meny3lamatkan.

“Scarlett sendiri telah terb4kar dengan t3ruk dalam proses menarik anak kucingnya keluar dari 4pi. Kebanyakan bulv-bulunya telah terb4kar. Matanya tertvtup, telinga dan kakinya terb4kar, dan terlihat penampakkan kvlit yang kehil4ngan bulu akibat terb4kar, “kata ahli b0mba pada masa itu.

Scarlett dan 4 ekor anaknya kemudian dibela oleh keluarga angkat Karen Wellen dengan banyak rasa kasih sayang dan cinta hampir 12 tahun lamanya sehinggalah Scarlet akhirnya pergi dalam kes3dihan pada 11 Oktober 2008.

Liga Haiwan Shore Utara adalah 0rganisasi yang menjawab panggilan menyatakan Scarlet masih h1dup, dan mereka merawat sehingga lvka akibat keb4karan keluarga kecil ini s3mbuh sepenuhnya. Namun m4langnya , dari 5 yang disel4matkan, hanya 4 ekor yang berjaya h1dup dan s3mbuh kembali.

Kisahnya yang sangat mengejutkan mendapat perhatian media tempatan dan antarabangsa dan menjadiakan cerita inspirasi untuk artikel, laporan dan termasuk buku yang diterbit berjudul “Scarlett s4ves her families” dan “The bravest cats”.

Pengorbanan yang besar Scarlet meny3lamatkan anak-anaknya sntiasa dikenang tatkala Karen Wellen melintasi Jambatan Rainbow yang dijadikan sebagai tugu peringatan keb3ranian Scarlet.

Ini adalah kisah seorang ibu yang tidak akan dilupakan dimana perju4ngan seekor ibu kucing yang tidak teragak-agak satu saat untuk menyelamatkan anak-anaknya, memp3rtaruhkan kehldupannya sendiri.Cerita ini sangat memberikan ibu-ibu manusia pelajaran terbaik dan menunjukkan sejauh mana cinta ibu yang tidak mementingkan diri sendiri.

Kisah cinta tanpa syarat yang amat mengagumkan berlaku pada beberapa dekad yang lalu dan semua orang masih ingat lagi kepadanya.

Cinta sejati tidak tahu batas, atau ket4kutan, mahupun halangan.

Tanpa ker4guan, Scarlett adalah seorang ibu yang hebat dan heroin yang sebenar yang harus dijadikan contoh teladan untuk kita semua.

Sumber:imuslimnetwork

Jangan lupa untuk ikuti kami di page Sumber Maklumat media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!