Connect with us

Uncategorized

Anak Terlalu Minat Dgn Lori Sampah, Tindakan Anak Ini Dipuji Netizen.”Tq sebab ajar anak tak merendahkan pekerjaan mulia ini”

Published

on

Anak Terlalu Minat Dgn Lori Sampah, Tindakan Anak Ini Dipuji Netizen.”Tq sebab ajar anak tak merendahkan pekerjaan mulia ini”

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok memaparkan seorang wanita berkongsi perangai si anak yang suka melihat lori sampah telah mencuri tumpuan ramai.

Ramai yang meluahkan hasrat mereka untuk menjadi seperti yang mereka lihat. Suasana disekeliling juga sangat mempengaruhi minda mereka untuk lebih peka dan faham akan situasi. Oleh itu, Setiap kanak-kanak pasti sudah dididik untuk menjadi orang yang berguna dan terbaik bila besar nanti.

Kelihatan teruja setiap kali lori sampah datang kawasan rumah

Berdasarkan video itu , wanita itu berkongsi anak lelakinya yang terlalu minat melihat lori sampah serta pekerjaan tersebut.

Setiap kali dia terjumpa dengan pekerja tersebut, dia akan mengucapkan terima kasih dan meluah untuk menjadi seperti mereka apabila sudah dewasa nanti.

Menurutnya lagi , ia adalah satu kerja yang baik kerana menjaga alam sekitar.

Pada masa yang sama, Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 1.3M views, 207.9K likes dan 4,201 comments di TikTok.Tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut memberikan respon yang positif terhadap video itu.

“Didikan mak ayahnya sangat hebat, semoga menjadi anak yang soleh solehah ya” kata Netizen

Komen Netizen:

Sumber:Kalam Indah

Jangan lupa untuk ikuti kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!