Connect with us

Uncategorized

Walaupun Hanya Seorang Penghantar Makanan, Berjaya Genggam PhD Net1zen Kagum Cara Abang Food Panda Ini Penuhi Impian

Published

on

Walaupun Hanya Seorang Penghantar Makanan, Berjaya Genggam PhD Net1zen Kagum Cara Abang Food Panda Ini Penuhi Impian

Berjaya meng3nggam pengaj1an doktor falsafah (PhD) setelah 4 tahun berjuang untuk mencapai imp1an.Bak kata perpatah, hendak ser1bu d4ya, tak nak ser1bu dal1h. Kata-kata yang amat sesvai untuk lelaki ini.

Menervsi perk0ngsian di faceb0ok miliknya dan FoodPanda Rider Malaysia, dia melahirkan rasa syukur sepanjang empat tahun, dia mendapat sok0ngan dan restu keluarga serta doa ibu bapa dan isteri yang sentiasa memberikan sem4ngat.

Walaupun bekerja sebagai penghantar makanan, ia tidak memat4hkan semangat untuk berj4ya. Jat1 diri itu menjadikan dirinya terus berjvang sehingga mera1h kejayaan sebegini.

Tanpa disangka, lelaki yang hanya r1der penghantar makanan FoodPanda ini seben4rnya se0rang yang berg3lar ‘Dr’. Merupakan Gaduan Ijazah Kedokt0ran (PhD) dalam b1dang Teknol0gi Farmaseutikal, Un1versiti Malaysia Pahang, Gambang.

Alhamdulillah..Selesai jua pengajian PhD ini setelah 4 tahvn..Syukur kpd Allah..Dialah yg menyelesaikan mas4lah..Dia jualah yg mempermud4hkan segala urusan..

Terima kasih yg tak terhingga kpd SV Prof Mimi Sakinah atas segala ilmu dan tunjuk ajarnya..

Terima kasih juga kpd emak dan ayah atas dor0ngan dan doa..tanpa doa dari mereka..must4hil rasanya untuk selesaikan pengajian ni.

Terima kasih juga kepada isteri yg tercinta kerana sangat menyok0ng dan memahami hidup sebagai seorang stvdent..terlalu banyak dvri dan ranj4u yang perlu diharvngi sepanjang 4 tahun ini..sempat jugak meng4ndung 2 kali.

Alhamdulillah..Terima kasih Allah..

Moga kisah ini menjadi insp1rasi!

Sumber:APACERITA.PRESS

Jangan lupa untuk ikuti kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!