Connect with us

isu semasa

“Saya Tak Berputus Asa..Walau Rumah Terba kar”-Makcik

Published

on

“Saya Tak Berputus Asa..Walau Rumah Terba kar”-Makcik

Mereka cari rezeki demi sesuap nasi,semestinya tiap yang memandang pasti akan terkesan dalam hati sanubari kita.Di dalam usia itu,cucu sememangnya akan habiskan masa bersam kita.Namun, tidak semua yang bernasib baik untuk menikmati kehidupan usia emas bersama orang tersayang.

Beberapa ketika dulu, tular di media sosial gambar sepasang suami isteri warga emas di Sandakan, Sabah sedang menjual keropok di hadapan sebuah kedai serbaneka sehingga menim bulkan rasa sebak netizen. Menurut sumber, pasangan suami isteri ini terpaksa menjual keropok selepas rumah yang mereka diami hangus dalam satu keba karan tidak lama dulu.

Anak-anak warga emas itu pula tidak diketahui di mana keberadaan mereka. Sehubungan itu, orang ramai yang terse rempak dengan pasangan warga emas ini bolehlah membeli barangan yang mereka jual atau bersedekah dengan seikhlas hati. Mudah-mudahan, kehidupan mereka akan dipermudahkan dan sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah SWT.

Akhir kata,kita kenalah menyanyangi ibubapa walau apa keadaan sekalipun keran ibubapalah yang membersarkan kita sewaktu kita kecil.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga bermanfaat buat kita semua.

Sumber:mediamasa

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!