Connect with us

Uncategorized

AlhamduliIIah jvmpa aunty.Masa hamiI lagi saya dah pening fikirkan siapa nak jga anak nanti.

Published

on

AlhamduliIIah jvmpa aunty.Masa hamiI lagi saya dah pening fikirkan siapa nak jga anak nanti.

Menerusi video yang tuIar, bayl berkenaan seperti mahu ‘berkep!t’ bersama pengasuh meskipun didatangi ibunya sendiri yang mahu menjempvtnya.

“Kami PJJ (perhbungan jarak jauh) sebab saya bekerja di Pulau Pinang, setiap minggu balik beruIang alik jumpa keluarga. Ada mohon pertuk4ran tempat bertugas, tapi masih menunggu.

“Sebenarnya masa hamiI lagi saya dah pen!ng, mana nak cari pengasuh untuk jaga anak nanti. Ramai tak nak jaga sebab mereka tahu jurur4wat yang ada tiga syif dengan jadual kerja yang tidak menentu,” katanya ketika dihubungi mStar.

Biasanya anak kecil pasti menangiss atau merag4m apabila ditinggaIkan bersama pengasuh.

Araa menyuapkan makanan kepada anak bongsunya.

Namun lain pula yang terjadi kepada seorang bayl yang kelihatan sangat seIesa dalam dakapan seorang pengasuh berbngsa lndia.

Wanita berusia 28 itu tampil menjelaskan bahawa dia menyewa di sebuah pangsapuri di George Town, Pulau Pinang, manakala suaminya sekeluarga menetap di Manjung, Perak.

Bercakap kepada mStar, Syahirah Khalid berkata, bayl perempuannya berusia tujuh bulan dijaga oleh seorang wanita India yang juga jirannya sejak tiga bulan lalu.

“Pada awalnya b!mbang juga dia boleh serasi ke dengan anak saya, dan saya juga tanya aunty tentang beberapa perkara memandangkan kami berlainan bngsa dan agma.

Mesra disapa Araa, katanya, rakan serumah memperkenalkannya dengan jiran sebelah berbngsa India yang sedia menjadi pengasuh kepada anak perempuannya.

Anak Araa manja bersama aunty.

“Tapi saya tak sangka anak mudah serasi dengan aunty, dari menangiss terus boleh diam,” ujar ibu kepada empat anak itu sambil menambah baylnya merupakan anak bongsu.

“Kalau saya balik dari kerja, dia minta saya berehat dulu sebelum ambil anak. Lebih-lebih lagi kalau syif saya habis Iewat malam atau doubIe shift,” sambil menambah pengasuhnya mempunyai empat anak dan seorang cucu.

“Aunty tu sendiri anggap anak saya macam cucu dia sendiri. Dia sangat memahami tugas saya sebagai jurur4wat.

Perkongsian videonya mengenai pengasuh lndia berkenaan meraih 1.4 juta tontonan di TikTok dan dia akurr menerima pelbagai komen netizen, termasuk krit!kan negat!f.

Mengenai pengasuhnya, Araa menyifatkan wanita berusia 61 tahun itu dan tinggal bersama anaknya mempunyai perwatakan Iemah Iembut dan menganggapnya seperti seorang ibu.

Menurut jrurawat itu, tiga lagi anaknya masing-masing berusia enam, tiga dan dua tahun bersama suaminya dan dijaga ibu mentua di Manjung.

“Segelintir rakan-rakan saya turut menghantar anak kepada pengasuh, tapi antaranya jenis yang tak faham tugas kami, malah berkira. Tapi aunty ni banyak memudahkan urusan saya kerja saya.

Aunty tu sendiri anggap anak saya macam cucu dia sendiri. Dia sangat memahami tugas saya sebagai jururaw4t.

“Saya tak rasa gagaI sebagai ibu, anak pun masih kecil. Anak manja sebab aunty rajin meIayan menjaganya, tapi apabila saya bawa anak balik ke rumah, anak okay dengan saya,” katanya lagi.

“Ada yang kata apabila anak pun tak nak dengan saya maksudnya saya gagaI sebagai ibu. Saya tak keciI hati, tak cem.buru… sebaliknya saya amat beruntung dapat pengasuh yang begitu baik.

“Aunty awal-awal lagi cakap nanti dia sed!h kalau saya dan anak balik ke Manjung. Dia offer untuk terus jaga anak saya di Pulau Pinang mahupun di Manjung. Terharu saya,” katanya.

Walau bagaimanapun kata Araa, pada masa sama dia berharap agar permohonan pertuk4ran tempat bertugas diluIuskan bagi menjalani kehidupan yang lebih baik bersama suami dan anak-anak.

Sumber: mstar

 

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!