Connect with us

Uncategorized

[Video] Rumah Hampir Runtuh , Keluarga Ini Menyewa 150 Sebulan Undang Sebak.

Published

on

[Video] Rumah Hampir Runtuh , Keluarga Ini Menyewa 150 Sebulan Undang Sebak.

Menurut laporan , Razali tidak mempunyai kemaampuan menyewa di tempat lain dan anak-anaknya bersekOlah di kawaasan sekitar membuatkan dirinya masih tetaap bertaahan tinggaal di sana. Katanya lagi , pemiilik rumah yang memaahami keadaaan keluarganya tdak pernah memaaksanya membuat baayaran.

Sentiasalah bersyukur dengan rezeki yang anda miliki.Tidak mahu dilabel mengaambil kesempaatan atas kebaikan tuan rumah, Maka Razali akan tetap membaayar jika mempunyai wang.

Itulah rumah yang didiami Razali Mohd Nor bersama keluaarganya sejak 16 tahun lalu.Sebuah keluaarga tinggaal dalam rumah yang usaang dan seperti sudah lama ditinggaalkan.

Menurut lapOran, Razali bersama isteri dan 3 orang anaknya yang masih lagi bersekOlah menetaap di rumah yang disewa oleh Razali dengan kaadar RM150 sebulan menjadi tempaat teduhaan mereka sekeluarga.

Untuk peng3tahuan anda, Razali hanya bekerja sebagai buuruh binaan dimana tidak mempunyai pendaapatan tetap.Bagi anda mungkin RM150 bukanlah jumlah yang b3sar tetapi bagi Razali kadar itu masih tidak maampu dibaayarnya berikutan kekurangan wang.

Sebelum ini, Razali menjaja air di tapak Padang Ba.s, Jalan Pintu Pong tetapi sudah dituutup sejak 10 tahun lalu. Oleh itu, Razali yang tdak mempunyai sebaarang kemaahiran terpaaksa menjadi buuruh binaan dengan mengaambil upahh membaancuh sim3n.

Jika kita sudah berasa svsah, ada lagi orang di luar sana yang lebih susah daripada kita.Kata Razali.

Sumber: Coretan Nasihat

Jangan lupa untuk ikuti kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!