Connect with us

Uncategorized

Ayah ‘Pergi’ 6 Jam Sebelum Majlis Konvokesyen “Detik Gembira Bertukar Duka” Graduan Gagahkan Diri Hadir Terima Skrol Ijazah

Published

on

Ayah ‘Pergi’ 6 Jam Sebelum Majlis Konvokesyen “Detik Gembira Bertukar Duka” Graduan Gagahkan Diri Hadir Terima Skrol Ijazah

Menerusi hantaran yang dimuat naik di Facebook rasmi UniSZA, graduan yang dikenali sebagai Muhammad Hafiz Mokhtar, 27, memaklumkan bapanya Mokhtar Mat Isa berusia 65 tahun j4tuh di sebuah inap desa di Teluk Ketapak, Terengganu, pada awal pagi tadi disebabkan mengalami ser4ngan j4ntung.

Namun siapa sangka hari yang sepatutnya diraikan dengan kegembiraan bertukar menjadi dvka apabila bapa kepada seorang graduan dari Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) ini meninggl duni4 pada jam 1 pagi (1 November) sebelum majlis graduasinya berlangsung.

Menurut graduan tersebut, sebaik sahaja sampai di h0spital bapanya itu kemudian dis4hkan sudah meninggl duni4. Hari konvokesyen merupakan detik bersejarah yang dinantikan oleh setiap individu yang bergelar mahasiswa.

“Melihat keadaan ayah semakin t3ruk, saya terus membawanya ke H0spital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) menaiki kereta namun sampai sahaja di h0spital ayah dis4hkan meninggl duni4,” katanya.

Walaupun berdvka dengan kehil4ngan bapa yang disayangi, graduan ini tetap menguatkan dirinya untuk hadir menerima ijazahnya di Majlis Idul Ilmi Konvokesyen UniSZA kali ke-14 pada pagi tadi.

Skrol berkenaan kemudian disampaikan oleh Pro Canselor UniSZA, YM Tunku Datuk Nooruddin Tunki Datuk Seri Shahabuddin.

Menurut graduan yang memegang Ijazah Sarjana Muda Sains Sosial (Antropologi dan Dakwah) dengan Kepujian ini, bapanya merupakan insan yang paling teruja untuk ke majlis tersebut memandang ia adalah pengalaman pertama buat keluarganya.

Malah ketika inilah mereka ingin mendedikasikan kejayaan tersebut selepas berhempas-pulas selama beberapa tahun untuk membanggakan ibu bapa.

Dia dalam masa sama turut memaklumkan jen4zah bapanya itu sudah dibawa pulang ke Kampung Selayang Baru pada pukul 8 pagi tadi, dan dik3bumikan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Selayang Baru, Selangor, hari ini.

Sumber:infoslikemedia

Jangan lupa untuk ikuti kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!