Connect with us

isu semasa

“Saya Tak Sengaja ‘Melang gar Shah”, Demikian Kata-kata Pelumba Britain

Published

on

“Saya Tak Sengaja ‘Melang gar Shah”, Demikian Kata-kata Pelumba Britain

Ketika Shah Firdaus ja tuh di pertengahan perla wanan.Beliau telah di himpit oleh pelumba prefessional Britain iaitu Jack Carlin.Shah Firdaus tersunkvr bersama pelumba dari kazakhstan.

Meskipun pada awalnya pegawai peru batan ISN tidak benarkannya untuk berlumba susulan bahu kiri terce dera, namun Shah Firdaus nekad teruskan sain gan dalam pusingan repe charge terakhir. Berbekalkan semangat yang cukup kental, dia akhirnya berjaya menduduki tempat kedua sekali gus mengiringi Datuk Azizulhasni Awang berentap di peringkat suku akhir pada esok.

Dalam pada itu, Jack Carlin ketika ditemuramah mengakui tiada niat langsung untuk meng asari mana-mana pesaingnya. Sebaliknya sebelum nahas berlaku, atlet berumur 24 tahun tersebut jelaskan setiap pelumba berusaha menjaga kedudukan masing-masing. Namun, nasib tidak menyebelahi Shah Firdaus apabila terkena siku nya. Sambil menyatakan rasa hormat terhadapnya, Jack Carlin berharap agar Shah dapat pulih daripada keced eraan itu dan beraksi semula di velodrom.

Menjengah ke ruangan kom en, rata-rata netizen juga tidak menyalahkan bintang sukan Britain tersebut kerana sedia maklum bahawa keirin adalah antara acara sukan yang berisiko tinggi. Malah, para penyokong lain turut diharap tidak bere mosi dan menye rang media sosial pelumba negara lain.

Akhir kata,setiap kesi lapan merupakan pengalaman yang akan kita kenang selalu,tidak sa lah berbuat kesi lapan,yang penting kena perbaik diri kepada yang lebih baik.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga bermanfaat buat kita.

Sumber:kisahdunia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!