Connect with us

Uncategorized

Lelaki ini mahu sedekah hartanya kerana terlalu kaya yang bernilai RM491 bilion kepada orang ramai

Published

on

Lelaki ini mahu sedekah hartanya kerana terlalu kaya yang bernilai RM491 bilion kepada orang ramai

Bercakap kepada CNN, Bezos dan teman wanitanya, Lauren Sánchez, berkata pasangan itu tidak mempunyai masalah jika sebahagian besar wang mereka disedekahkan kepada mereka yang lebih memerlukan.

Dia yang berusia 58 tahun itu mengumumkan hasratnya itu dalam satu temu bual baru-baru ini. Jeff berkafa bahawa dia mahu menderma sebahagian besar wangnya selepas memperoleh berbilion-bilion sejak 1994.

Dana itu didermakan dengan tujuan untuk menjaga dan mempertahankan kehidupan di Bumi daripada kesan perubahan iklim.

Pengasas Amazon Jeff Bezos telah mengumumkan rancangan untuk bersedekah sebahagian besar daripada kekayaan yang bernilai £107 bilion.

Derma itu akan disalurkan kepada persatuan bukan kerajaan yang mahu memerangi perubahan iklim, serta persatuan yang menjaga kebajika sesama manusi4.

Berita mengenai keputusan Bezos datang selepas dia dan Sánchez menganugerahkan Dolly Parton dengan hadiah $100 juta untuk usaha dermawannya.

Bezos dan Sánchez turut komited untuk menderma $10 bilion, yang menyumbang kepada hanya lapan peratus daripada nilai bersih semasanya, kepada Dana Bumi Bezos.

Bagaimanapun, Bezos menolak dalam temu bual untuk memperincikan peratusan tertentu kekayaannya atau mengenal pasti ke mana ia akan didermakan.

Sumber : V0cket

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!