Connect with us

Uncategorized

Ramai yg kagum dengan bakal ibu ini , walaupun tengah sarat mengandµng, tetap gigih bekerja

Published

on

Ramai yg kagum dengan bakal ibu ini , walaupun tengah sarat mengandµng, tetap gigih bekerja

Telah mendirikan rumah tangga dan bakal melahirkan anak tak lama lagi, seorang wanita, shiraabadul memuat naik sebuah video di laman media sosi4l untuk berkongsi kisah manis serta pengajaran yang telah diperolehi ketika bekerja di salah satu cawangan kedai kopi antarabangsa popµlar, Starbµcks.

Dia bersyukur kerana dapat berkerja di kalangan rakan-rakan yang baik. Tambahnya lagi dia juga tak sangka masih mempunyai kekuatan dalam dirinya untuk meneruskan kerjaya tersebut.Sudah tentu pekerjaan ini ada juga cabarannya. Wanita itu turut berkongsi bahawa perkerjaannya mendidik dirinya cara mengawal emosi serta kesabaran.

Bagaimanapun, seorang wanita berjaya buktikan bahawa demi rezeki yang halal dan kehidupan yang selesa untuk anak yang bakal dilahirkan tidak lama lagi, ia dapat diharungi.Perkara itu tidak mudah seperti sangkaan ramai pihak, malah ramai yang berputµs asa kerana tidak sangup menghadapinya.

Dia turut berkongsi beberapa saat indah, sempat bergµrau dengan rakan sekerja dan ada juga klip tengah menyediakan kopi untuk pelanggan.Walaupun keadaan sentiasa sibuk di restoran itu dan tentunya memerlukan tenaga yang banyak, wanita tersebut tetap gigih menjalankan tugasnya.

Memerlukan tenaga yang mencukupi bagi mengharungi kerja-kerja serta masa bertugas yang panjang.Lebih-lebih lagi di restoran ternama seperti Kentµcky Fried Chicken (KFC), McD0nald’s, Starbµcks dan sebagainya.industri pemakanan dan minuman sangatlah mencabar.

 

Menjengah di ruangan komen, orang ramai sangat kagum melihat wanita itu. Menurut seorang pengguna amieliantsy yang turut mengagumi wanita itu, kekuatan ibu mengandung itu sangat hebat kerana tak semua orang mampu melakukan pekerjaan itu. Berbeza dengan dirinya yang tidak boleh berdiri terlalu lama, bakal ibu itu lain pula dan kelihatan rajin dan gigih menjalankan tanggungjawabnya.

Sumber:Detik kini Viral

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!