Connect with us

isu semasa

Ini Sebab Sebenar Ok sigen Ar wah Tak Baik,Shuib Sarankan Untuk Ambil Vak sin C0vid Secepat Mungkin

Published

on

Ini Sebab Sebenar Ok sigen Ar wah Tak Baik,Shuib Sarankan Untuk Ambil Vak sin C0vid Secepat Mungkin

Selang beberapa jam selepas Siti Sarah Dikebu mi,Shuib dapat kekuatan untuk berkonsi dengan apa yang berlaku sepanjang berdepan situ asi te gang ini.

Shuib berkata, dia ter kilan ar wah tidak sempat untuk mendapatkan vak sin yang mungkin menjadi sebab kepada kema tiannya pada pagi Isnin.

Menerusi Instagram live yang diadakan pada petang Isnin, Shuib berkata vi  rus berkenaan begitu cepat merebak ke bahagian paru-paru sehingga ga gal berfungsi dengan baik.

“Isteri saya belum divak sin… paru-paru dia almost penuh dengan vi rus Co vid-19 sehingga menyebabkan su kar untuk proses ok sigen dan or gan badan dia tidak dapat berfungsi dengan baik. Dok tor beritahu jika sudah ambil mungkin ia tidak akan se teruk ini.

“Ada nur se minta saya sampaikan agar dapat sedarkan rakyat Malaysia tentang (kepentingan) vak sin. Co vid-19 ni bukan main-main.

“Kalau berpeluang ambil vaksin, pergilah ambil vaksin. Kema tian aki bat Co vid-19 berlaku hari-hari. Apabila dah jadi macam ini, there is no u-turn,” katanya.

Selain itu, Shuib turut berkongsi detik ketika dia menyampaikan khabar se dih tentang kema tian Siti Sarah kepada tiga anaknya sebaik sahaja dia pulang ke rumah selepas pengebumian ar wah isterinya.

Kata, Shuib ia menjadi saat paling sukar untuknya sehingga mengambil masa yang agak lama bagi menjelaskan kepada anak-anaknya itu.

siti sarah

Shuib kumpul kekuatan beritahu anak-anak ibu mereka sudah tiada.

Akui Shuib, anak ketiganya Ariq Matin, 6, tahun masih belum memahami perkara yang berlaku namun menangis teresak-esak kerana rindukan ibunya.

“Ini du gaan paling berat, saya cekalkan hati ambil air sembahyang lepas Asar tadi terus saya duduk di ruang tamu beritahu anak-anak yang ibu mereka dah tiada.

“Saya cakap pada mereka ibu dah tak akan balik rumah lagi… mereka semua terdiam masa tu. Matin tak faham tapi dia menangis teresak-esak sebab dia paling manja dan sangat rindukan ibu dia.

“Ibu bukan milik daddy, Uwais, Talita, Matin dan Ayash… jadi Allah tak pulangkan ibu sebab Allah sayangkan ibu. Saya cakap ibu mereka pesan agar jadi anak soleh dan solehah, harta dia di sana adalah anak-anak dia,” katanya.

Sementara itu, Shuib yang turut dijang kiti Co vid-19 menerusi pembantu rumahnya memberitahu pekerjanya itu menin ggal du nia pada 30 Julai.

Katanya, pembantu rumahnya dijang kiti Co vid-19 selepas bersalaman dengan seorang rakan ketika keluar mem buang sampah.

Saya cakap pada mereka ibu dah tak akan balik rumah lagi… mereka semua terdiam masa tu. Matin tak faham tapi dia menangis teresak-esak sebab dia paling manja dan sangat rindukan ibu dia.
SHUIB SEPAHTU
PELAWAK

“Saya sekeluarga positif Co vid-19 selepas pembantu rumah turun ke bawah hanya untuk buang sampah dan dia di situ dia bersalaman dengan kawan dia.

“Daripada situ, kami sekeluarga terus dijang kiti… ingat pesanan saya jaga kesihatan, makanlah vitamin dan sentiasa jaga SOP.

“Pesan saya kalau ada duit belilah vitamin paling mahal kerana kalau ada duit banyak pun tak boleh buat kita baik kalau dah sa kit,” katanya.

Menerusi Instagram live yang menerima lebih 600,000 tontonan itu, Shuib atau nama sebenarnya, Shahmira Muhammad, 37, berjanji akan terus kuat demi anak-anaknya yang masih kecil.

sarah shuib

Shuib berjanji akan terus kuat demi anak-anaknya.

Terdahulu, Siti Sarah menghembuskan na fas tera khir pada pukul 5.13 pagi Isnin di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur aki bat Co vid-19.

Allahya rham dimasukkan ke I CU hos pital berkenaan selepas tahap ok sigen menurun pada 4 Ogos lalu iaitu hari yang sama dia sepatutnya memotong gelang kuarantin.

Siti Sarah kemudiannya ditidurkan sebelum pembedahan dijalankan bagi mengeluarkan bayi dalam kandungan pada 6 Ogos lalu dan ar wah selamat melahirkan bayi lelaki diberi nama Ayash Affan pada pukul 5 petang.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikebu mikan di Tanah Perku buran Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira pukul 1.20 petang Isnin.

Akhir kata,Shuib adalah orang yang tetap akan kuat buat anak.Kita juga perlu mengambil vak sin dengan segera,kerana ia adalah penting.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!