Connect with us

isu semasa

Ibu Baru Mening gal Dunia,Bapa Dan Ebi Kornelis Kini Positif Cov19,Semoga Cepat Sembuh

Published

on

Ibu Baru Mening gal Dunia,Bapa Dan Ebi Kornelis Kini Positif Cov19,Semoga Cepat Sembuh

Duga an yang dilalui oleh penyanyi Ebi Kornelis apabila ibunya iaitu Reni Bakar mening gal du nia di usia 81 tahun pada Selasa aki bat Cov-19 di Unit Is0lasi Hos pital Queen Elizabeth 1, Sabah.

Bukan sahaja Ebi, bapanya juga turut turut positif wa bak itu namun kini berada dalam keadaan stabil dan masih dibawah pemerhatian dok tor.

Perkara itu dimaklumkan anak saudara Ebi iaitu Afza Kharmizi Abu Bakar.

Tambah Afza, proses pengebu mian jena zah ar wah ibu Ebi masih tertang guh berikutan terdapat beberapa perkara yang perlu diselesaikan.

ebi 1

Ebi dan bapanya sedang menjalani kua rantin.

“Kami dihubungi dok tor memaklumkan nenek (ibu Ebi) mening gal du nia kira-kira pukul 9.46 malam Selasa.

“Ketika ini Ebi dan datuk (bapa Ebi) masih menjalani kuarantin. Keadaan datuk juga stabil namun masih dalam pemerhatian dok tor.

“Proses pengebu mian jena zah juga masih diusahakan kerana ada beberapa hal perlu diselesaikan. Termasuk menunggu kata putus Ebi sendiri,” katanya.

Bagaimanapun usaha untuk mendapatkan kenyataan Ebi ga gal apabila difahamkan lokasi kua rantin tidak mempunyai liputan telekomunikasi yang baik.

Hasil semakan di Facebook milik naib juara program realiti, Akademi Fantasia (AF5) musim kelima itu juga dipenuhi dengan ucapan tak ziah.

Sebelum ini, Ebi berge gas ke hos pital pada 7 Ogos lalu selepas menga lami se sak na fas dan dis ahkan positif Cov-19 kemudian diarahkan ke pusat kua rantin kampus Intan.

Akhir kata, bapanya pula yang juga dijang kiti wa bak tersebut dipindahkan dari pusat kua rantin ke Hos pital Queen Elizabeth kerana keku rangan ok sigen.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!