Connect with us

isu semasa

Rumah PPRT Terba kar,Dak wa Punca Dari Telefon YES,Dah Susah Ditambah Lagi Be ban Mereka

Published

on

Rumah PPRT Terba kar,Dak wa Punca Dari Telefon YES,Dah Susah Ditambah Lagi Be ban Mereka

Walaupun ada pi hak yang telah menyumbangkan telefon pintar untuk kegunaan pelajar-pelajar seko lah menjalani PdPR, namun ramai yang mendakwa telefon yang diberi berkualiti rendah sehingga membaha yakan pengguna.

Sebelum itu,Sejak Pengajaran dan Pembelajaran dari Rumah (PdPR) dikuatkuasa oleh kerajaan susulan peningkatan Cov-19 di Malaysia, pelbagai masa lah berkenaan peranti seperti telefon pintar dan juga komputer riba disuarakan.

Dalam satu perkongsian yang tular di media sosial hari ini, seorang pengguna Twitter menggunakan nama akaun @satypls telah memuat naik keadaan sebuah rumah yang sudah terba kar dan didakwa berpunca daripada letu pan telefon pintar berkualiti rendah.

Menurut pengguna Twitter itu lagi, peng huni rumah tersebut memaklumkan kepada penduduk kampung yang pada awalnya dia mengecas telefon pintar percuma tersebut dan meletakkannya diatas bantal.

Disebabkan terlupa untuk mema dam cas telefon, tanpa sempat berbuat apa-apa rumah mereka telah han gus dij ilat ap1.

Tambah @satypls lagi, keluarga tersebut bukanlah berasal dari keluarga berada dan ketika ini mereka hanya mampu menumpang rumah orang lain kerana rumah mereka ha bis terba kar.

Dalam pada itu, dia juga sempat menyertakan sekali nombor akaun bank keluarga tersebut andai ada sesiapa yang sudi meghulurkan sedikit sumbangan buat keluarga itu.

Untuk perkembangan seterusnya, pengguna Twitter memaklumkan akan memuat naik dari masa ke semasa berkai tan keadaan keluarga tersebut.

]

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai yang bersuara dengan menza hirkan rasa ter kilan kerana sudah banyak k3s letu pan telefon pintar. Sa lah satu pun ca utama tentunya disebabkan kualiti telefon ditahap yang rendah diberikan secara percuma kepada pelajar seko lah.

Akhir kata, rata-rata warganet meminta pi hak-pi hak berkenaan membuka mata supaya menyedari bahaya pemberian telefon pintar yang tidak mempunyai kualiti yang baik kepada pelajar se kolah bagi tujuan PdPR.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!