Connect with us

Motivasi

(Video)Bakal Ibu Tanggvng 2 Hari Tempoh Tunggu ‘Contract1on’,Ini Kerana Nak Lihat Anak Pertama

Published

on

(Video)Bakal Ibu Tanggvng 2 Hari Tempoh Tunggu ‘Contract1on’,Ini Kerana Nak Lihat Anak Pertama

Ternyata ia juga bukan satu pro ses yang mudah untuk dilalui seorang wanita bernama Efadina apabila perlu mena han contrac tion dengan cukup lama.

Jelasnya, kira-kira sehari masa dihabiskan namun bukaan hanya menunjukkan 1cm sahaja. Selepas itu, dia perlu mena han kepe ritan melalui proses ind uce pula.

Sebelum itu,De tik yang paling su kar bagi seorang ibu ketika dalam proses untuk lah irkan anak adalah contrac tion. Malah tempoh yang dilalui setiap daripada mereka adalah berbeza-beza.Lebih-lebih lagi sewaktu menunggu ‘bukaan jalan’ yang sudah tentu sangat menyek sakan.

Namun akh1rnya setelah 43 jam berta rung dengan kepe ritan berkenaan, bukaan untuk bersa lin akhirnya menunjukkan peningkatan sehingga 10cm. Menerusi rakaman berdurasi kurang 50 saat itu, si suami pula setia menemaninya sambil cuba mengurangkan rasa tidak selesa dengan mengusap-usap perlahan. Walau bagaimanapun, Efadina menga kui semua je rih pe rih itu terus menghi lang apabila dapat menatap wajah anaknya.

Menjengah ke ruangan ko men, rata-rata netizen turut bersim pati melihat kepa yahan wanita berkenaan sewaktu dalam proses mela hirkan. Walau bagaimanapun, mereka faham kerana pernah melalui pengalaman hampir sama sebelum ini.

Akhir kata,be ban ibu untuk la hirkan anak merupakan ‘haun ted’ buat mereka,namun,penghujungnya akan buat ibu tersenyum bahagia.

Sumber:kisahdunia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!