Connect with us

isu semasa

(Video)Ar wah Pernah Berpesan Jika Dia ‘Rehat’ Carilah Ibu Susuan Yang Baik,Syatilla Melvin Sedia ‘berkhidmat’ Sebagai Ibu Susuan Rayash Shuib

Published

on

(Video)Ar wah Pernah Berpesan Jika Dia ‘Rehat’ Carilah Ibu Susuan Yang Baik,Syatilla Melvin Sedia ‘berkhidmat’ Sebagai Ibu Susuan Rayash Shuib

Lebih pi lu apabila mengenangkan tugasnya untuk membesarkan empat orang cahaya mata yang masih kecil termasuk bayi pram atang Ayash Affan yang baru berusia 5 hari.

Besar tanggungjawab yang perlu dipi kul pelawak Shuib Sepahtu selepas pemergian isterinya yang juga penyanyi Siti Sarah pada Isnin lalu.

Namun, Shuib mende dahkan dia banyak menerima tawaran daripada rakan selebriti wanita termasuk pelakon Syatilla Melvin yang mahu menjadi ibu susuan kepada anak keempatnya itu.

Shuib kini memi kul tanggungjawab mengurus dan menjaga anak-anak seorang diri.

Pagi tadi bangun tidur… termenung kejap. Terfikir kalau baby dah balik rumah, dia nak minum susu macam mana. Teringat kata-kata ar wah… dia suruh saya yang jaga baby sebab tak nak berseng kang mata.

Sebab tiga orang anak kami, dia yang banyak jaga. Masa itu terfikir kalau tak la rat, dia masih ada. Tapi rupa-rupanya memang betul saya kena jaga seorang diri.

Memang fasal susu ini buat saya termenung juga. Sebab sekarang dok tor kata baby minum susu tepung tapi kalau ada susu ibu, boleh bawa ke hos pital. Itu dah soalan cepu mas… susu siapa pula nak bagi.

“Ramai orang yang tawarkan termasuk Samtilla (Syatilla) pun ada. Apabila fikir balik, kena juga tahu orang itu minum apa… nanti jadi ibu susuan. Saya tak tahu sangat, nak kena tanya ustaz dahulu,” katanya.

Shuib berkata demikian pada majlis tah lil dan bacaan Yasin untuk Siti Sarah pada Rabu malam.

Insya-Allah dalam sebulan lebih lagi, baby mungkin akan balik ke rumah.SHUIB SEPAHTU
PELAWAK

Majlis itu diketui oleh Fakhrul UNIC dan bacaan doa daripada pendak wah Tarmizi Abdul Rahman diikuti taz kirah oleh Shahrizan.

Sementara itu Shuib memberitahu dia belum berpeluang bertemu Ayash Affan memandangkan keadaan di PPUKM beri siko tinggi Cov19.

Sepatutnya hari ini dapat berjumpa tapi tengahari tadi pengarah PPUKM hubungi saya beritahu kata dah berbincang dengan dok tor lain… keadaan di sana tidak sesuai sebab ris1ko Cov19 agak tinggi.

Untuk lebih selamat, dia terpak sa tunda lagi. Tapi dia tetap akan cuba dapatkan gambar dan video baby. Anak-anak pun dah tanya bila dapat tengok, saya lagi la nak tengok baby.

Alhamdulillah keadaan dia stabil dan berat dia pun dah lebih 1.8 kilogram. Cuma waktu sekarang tidak sesuai untuk ambil gambar, dok tor bim bang saya akan se dih.

Shuib teringat Siti Sarah pernah memintanya untuk menjaga bayi mereka seorang diri.

“Tapi dok tor akan cuba untuk ambil gambar baby. Insya-Allah dalam sebulan lebih lagi, baby mungkin akan balik ke rumah,” ujarnya.

Siti Sarah, 37, menghembuskan na fas tera khir pada pukul 5.13 pagi Isnin di Pusat Peru batan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur aki bat Cov19.

Allahy arham menjalani pembe dahan bagi mengeluarkan bayi lelaki ketika kandungannya berusia lapan bulan.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikebu mikan di Tan ah Perku buran Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira pukul 1.20 petang Isnin.

Akhir kata,Allahyar ham meninggalkan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!