Connect with us

Agama

Shuib Kongsi Nama ‘Ayash Affan’,Rupanya Ar wah Berk3ras Letak Nama Tu Sebab Itu Adalah Nama Pejvang Palestin Yang Syahid

Published

on

Shuib Kongsi Nama ‘Ayash Affan’,Rupanya Ar wah Berk3ras Letak Nama Tu Sebab Itu Adalah Nama Pejvang Palestin Yang Syahid

Bagaimanapun, Shuib berkata bagai ada kebenaran di sebalik gelaran diberikan kepada bidadarinya itu apabila satu demi satu kebaikan arbwah isterinya ditunjukkan dan ramai yang tidak putvs2 mendoakan.

Oleh itu,reda di atas pemer gian isterinya, pelawak Shuib Sepahtu berkata dia sering bergurau dengan Allah yarham Siti Sarah Raisuddin sebagai bidadari syurga dalam hidupnya.

Kini, satu persatu Allah tunjukkan kebaikan ar wah isteri. Selain doa tidak putus2 sejak ar wah dalam keadaan krit ikal sehingga caranya dijem put Ilahi aki bat COV19 dan selepas melahirkan anak keempat, saya nampak ia bagaikan ada kebenaran di sebalik gelaran yang saya berikan.

Saya yakin dan pasti ar wah pasti mencium bav syurga, insya-Allah. Saya berdoa Allah meletakkan ar wah isteri di tempat yang paling baik.

“Se dih, saya adalah orang paling berse dih atas kehi langan kekuatan hidup saya. Namun, saya re da dengan ketentuan takdir. Saya bersyukur sempat meng ajar ar wah mengu cap kalimah syahadah sebelum tutup mata,” katanya.

Mengenai pemilihan anak keempat mereka, Ayash Affan, Shuib berkata nama itu dipilih oleh ar wah isterinya yang diambil sempena nama pejuang di Gaza yang ma ti sya hid.

Ar wah beriya-iya mahu nama Ayash Affan. Saya cakap nama ini tidak sesedap seperti pilihan nama anak pertama, Uwais Alqarni yang dipilihnya.

Ikutkan, kami berg ilir memberi nama anak. Sepatutnya, nama anak keempat giliran saya. Namun, ar wah berke ras mahu letak nama pangkal pertama, Ayash. Namun, nama Affan adalah pilihan saya. Lalu, digabungkan nama menjadi Ayash Affan.

Akhir sekali,“Nama Ayash diberi sempena salah seorang pej uang Hamas di Wilayah Gaza yang ma ti syahid. Ayash juga hadiah terakhir paling bermakna untuk saya daripada ar wah. Saya akan kenang detik ini, sekali gus menjaga dan membesarkan empat cahaya mata dengan baik,” katanya.

sumber:RK

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!