Connect with us

isu semasa

Buat Video ‘#taknakberkurungdirumah’,Dapat Pelbagai Bentuk Keca man Pabila Aku1 P0sitif Cov19

Published

on

Buat Video ‘#taknakberkurungdirumah’,Dapat Pelbagai Bentuk Keca man Pabila Aku1 P0sitif Cov19

Disebabkan k3s positif harian terlam pau banyak, mereka yang disahkan telah dijang kiti wa bak tersebut namun tidak mengalami sebarang kom plikasi se rius, dibenarkan melakukan kua rantin kendiri di rumah sahaja.

Sebelum ini,sudah beberapa minggu kes positif harian Cov19 di Malaysia melebihi angka 20,000 k3s. Sudah tentu ramai yang khu atir dan merasakan wa bak tersebut semakin menu lar di sekeliling kita.

Keluar rumah jongging

Namun, penjagaan prose dur ope rasi standard (SOP) harus diperke tat dan tidak dibenarkan keluar atau bergaul dengan orang yang negatif wa bak di kawasan awam.

Akan tetapi, menerusi perkongsian seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @pvncessfatin, dia telah memuat naik kembali satu video yang diperoleh dari TikTok berkenaan seorang wanita positif Cov19 yang sewenangnya keluar berjoging di luar rumah.

Pa dam akaun & video di TikTok

Menerusi video tersebut, pemilik akaun yang positif Cov19 itu membuat pesanan supaya pesak1t2 Cov19 janganlah asyik berkurung sahaja kerana kita perlukan ok sigen sihat.

Dia juga sempat menasihati jiran-jiran supaya tidak takut dengan pesak1t Cov19 selagi mereka tidak datang menghampiri.

Walau bagaimanapun, menurut @pvncessfatin, pengguna akaun TikTok itu sudah mema dam video tersebut termasuklah akaun Tiktoknya sekali selepas tindakannya mendapat kec aman ramai pi hak.

Orang sekeliling harap berhati-hati

Akhir kata dari kami, menerusi makluman daripada orang awam di media sosial, pengguna Twitter itu telah dapat mengenalpasti lokasi tempat wanita tersebut berjoging dan meminta penduduk di kawasan tersebut lebih berhati-hati kerana bim bang berlaku jang kitan yang lebih meluas andai tidak disedari akan kehadiran mereka yang de gil serta enggan mematuhi arahan yang ditetapkan.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!