Connect with us

Motivasi

Nekad Bertudung Kerana 1 ‘titipankata’ Seseorang,Fieya Juga Mohon Agar Gambar ‘Sek si’ Dipa dam

Published

on

Nekad Bertudung Kerana 1 ‘titipankata’ Seseorang,Fieya Juga Mohon Agar Gambar ‘Sek si’ Dipa dam

Menurut Fieya atau nama sebenar Nur Syafiyah Sejali, 21, dia mengubah penampilannya itu atas kere laan diri kerana mahu menjadi seorang muslimah yang lebih baik.

Sudah lama menyimpan hasrat mengenakan hijab, akhirnya penyanyi Fieya Julia tampil dengan imej menutup au rat.

“Saya mula mengenakan tudung pada Jumaat lalu. Sebelum ni saya memang teringin nak bertudung tapi rasa belum bersedia kerana ri sau keputusan itu akan mengganggu perjalanan karier.”

“Sekarang ini saya dah tak kisah, saya pilih untuk terus bertudung dan mahu berubah ke arah yang lebih baik. Sejujurnya, awal-awal sebelum buat kepu tusan berhijab, ada sedikit rasa bimbang tapi saya anggap ini du gaan dan kena terus kuat.”

“Inilah masanya untuk saya persiapkan diri dengan hal agama… kalau orang tanya apa sebab saya bertudung, memang susah nak terangkan tapi itu la hakikatnya. Apa yang saya lakukan ini adalah atas kemahuan saya sendiri,” katanya penyanyi itu.

Fieya mohon peminat doakan dirinya istiqamah menutup au rat.

Sementara itu, Fieya berkata dia sudah memadam gambar-gambar lamanya di media sosial termasuklah dalam simpanan telefon bimbit.

Dalam masa sama, penyanyi lagu Perasaanku ini menga kui dirinya menjadi lebih tenang selepas mengambil keputusan mengenakan hijab.

fieya 3

Fieya padam foto-foto sek si sebelum ini.

“Saya dah padam semua foto yang ada di media sosial… malah gambar dalam telefon bimbit pun saya pa dam supaya tak rasa terg0da dengan gambar lama. Saya tak mahu simpan gambar ‘freehair’.”

“Selepas bertudung ni saya rasa lebih tenang setiap hari. Sebelum ini saya agak tertekan, tapi sekarang ini saya rasa lebih bersemangat dan positif.”

“Saya suka dengan suasana sekarang ini, akhirnya saya dapat capai impian saya untuk terus bertudung dan doakan saya istiqamah dalam mencari keredaan Allah,” ujarnya.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!