Connect with us

Motivasi

Semua Cubaan Achey Terhadap ‘berhubung’ Mak Tersayang Ga gal,Namun Beliau Tak Berputvs Asa

Published

on

Semua Cubaan Achey Terhadap ‘berhubung’ Mak Tersayang Ga gal,Namun Beliau Tak Berputvs Asa

Menurut Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir Hamzah, 35, keadaan bertambah run sing kerana dia tidak dapat menghubungi ibunya yang telah dipindahkan ke wd lain sejak pagi semalam.

Sebelum itu,Pelawak dan selebriti usahawan, Achey melahirkan rasa bim bang apabila memikirkan keadaan ibunya iaitu Ngaisah Hassan yang kini sedang menerima rawa tan di Hos pital Segamat, Johor aki bat jang kitan Cov19.

“Sejak pagi semalam sehingga ke hari ini, saya tak dapat lagi nak hubungi mak saya selepas dia dah dipindahkan ke wd lain. Sebelum ini, ada kawan-kawan dia yang tolong angkatkan panggilan telefon dan tolong borak dengan dia. Kalau saya tak dapat hubungi mak, saya akan hubungi kawan dia.

“Tapi sekarang, saya tak tahu nak hubungi siapa. Bila hubungi wad, kadang-kadang juru rawat berada dalam wad, de kat kaunter tak ada orang. Hanya tahu perkembangan tapi tak dapat borak dengan mak.

“Saya agak ri sau juga sebab mak saya ini cepat tertekan kalau tak dapat borak dengan anak-anak dan tak nampak orang yang ambil be rat fasal dia,” katanya.

Sebelum ini Achey ada berkongsi khabar duka apabila tiga ahli keluarga iaitu ibu, abang dan kakak dis ahkan posi tif Cov19 dan menerima rawa tan di Hos pital Segamat.

Selain itu, menurut Achey lagi, ibunya dilihat dalam keadaan semakin baik namun masih tidak dibenarkan untuk bergerak ke mana-mana.

“Setakat ini, apa yang saya tahu, dia ok dan kuat. Keadaan dia semakin baik termasuk kadar oks igennya. Alhamdulillah dia masih dalam keadaan sedar.

“Tidak dimasukkan ke unit raw atan ra pi atau ‘ditidurkan’. Cuma kadang-kadang dia ada de mam. Saya pun tengah cari jalan untuk cuba menghubunginya di wd baru itu,”katanya.

Semalam, Achey menerusi laman Instagram juga berharap semua pengikut dan peminat dapat mendoakan keadaan ibunya yang dilihat sangat tidak baik.

Achey turut memberitahu adik ipar iaitu Laila dan anaknya, Anaqi pula di bawa Pus at Kuar antin Dan Raw atan Cov19 (PKRC), Kulai pada pagi Sabtu.

Selain itu, abang Achey sudah dipindahkan ke PKRC di Tangkak, Johor selepas dimasukkan ke Hos pital Segamat manakal adiknya yang juga pelawak Natasha Hamzah kini dira wat di PKRC Johor Bahru.

Sumber:Majalahutusan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!