Connect with us

isu semasa

Diam Sejenak Rupanya Belum Siap2 K3s ‘Is ra3l’ Ni,Semoga Saudara Kita Diberi Kekuatan

Published

on

Diam Sejenak Rupanya Belum Siap2 K3s ‘Is ra3l’ Ni,Semoga Saudara Kita Diberi Kekuatan

Pertem bungan sejak beberapa minggu kebelakangan ini mera gut nya wa beberapa warga Pales tin dan menyebabkan ratusan lagi cede ra. – AHMAD GHARABLI/AFP

Selepas itu,Sejurang-kurangnya empat penduduk Pales tin terbu nuh dalam pertem puran dengan ten tera Isra el di kem pela rian Jenin di Tebing Barat hari ini, kata kementerian kesi hatan Pales tin.

Menurut kemen terian kesi hatan Pales tin, dua penduduk terbu nuh oleh seran gan pada waktu subuh di Jenin, dan mang sa dikenali sebagai Raed Abu Saif, 21, dan Saleh Omar, 19.

Difahamkan, ten tera Isra el turut menem bak ma ti dua lagi penduduk dan mengambil jena zah mereka yang sepatutnya dihantar ke hos pital.

Jurucakap po lis sempa dan Isra el mengesahkan dua ma yat lagi berada dalam taha nan pasukannya.

Sejak beberapa minggu kebelakangan ini, beberapa siri pertem bungan antara ten tera Isra el dan pendu duk Pales tin terce tus di utara Tebing Barat, terutamanya di kawasan Jenin dan Beita.

Penduduk Beita mengadakan ‘tun jukpera saan’ sejak beberapa minggu lalu bagi menen tang tin dakan Isra el memper luaskan kawasan jaja han dan membina lebih banyak penem patan ha ram Yahu di di tanah penduduk Pales tin.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!