Connect with us

Agama

(Video)Rakam Video Sholawat Dan Bacaan Al-Quran,Elizad Dah Nak Berubah Ke Arah Yang Lebih Baik

Published

on

(Video)Rakam Video Sholawat Dan Bacaan Al-Quran,Elizad Dah Nak Berubah Ke Arah Yang Lebih Baik

Melalui Perin tah Kawa lan Perge rakan (PKP) yang amat panjang ini kerana pande mik Cov19 masih lagi menular di dalam negara sememangnya sangat mele lahkan.

Pelbagai aktiviti sudah dilakukan dan ada diantaranya seakan menjadi ru tin harian dirumah. Namun begitu, beberapa kelonggaran yang diberikan oleh kerajaan nampaknya memberi sedikit kelegaan buat rakyat Malaysia.

Aktiviti manfaat ketika pande mik

Namun, ada juga yang menjalankan PKP ini dengan melakukan aktiviti yang sangat bermanfaat. Contohnya, selebriti yang juga penyampai radio Sinar FM, Siti Elizad Sharifuddin telah berkongsi aktiviti yang dilakukan bersama suami sejak PKP berlangsung.

Terinspirasi dengan rakan2

Dalam muat naiknya di Instagram, Elizad memaklumkan dia telah mencuba menghafal beberapa surah di dalam al-Quran susu lan terinspirasi dengan rakan-rakan yang berkongsi bacaan ayat suci mereka di media sosial.

Jadi, dia juga dengan rendah hati memuat naik videonya yang sedang menghafaz ayat surah Al Waqiah bersama suami.

Terbuka terima tegu ran

Menurut selebriti wanita yang telah tampil berhijab ini, dia sangat terbuka menerima tegu ran daripada orang ramai kerana sedar masih lagi belajar memperbetulkan bacaan.

Selain itu, dia sempat mengucapkan terima kasih kepada beberapa pi hak kerana sudi membimbingnya dalam membaca al-Quran memandangkan sedar tidak berapa mahir dalam se lok bel ok bacaan yang betul.

Di akhir posting tersebut, Siti Elizad sempat berpe san andai ada pihak tidak senang dengan perkongsiannya, dia berharap agar mereka ‘dapat hi de’ sahaja muat naik tersebut. Hal ini kerana dia hanya berkongsi dan tidak ada niat mahu mencari perhatian atau sebagainya.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!