Connect with us

isu semasa

Ar wah Hembuskan Na fas Terakh1r Di Tempat Kejadi an, Dalam Urusan Mengambil Vak sini,Al-Fatihah

Published

on

Ar wah Hembuskan Na fas Terakh1r Di Tempat Kejadi an, Dalam Urusan Mengambil Vak sini,Al-Fatihah

Menerusi Utu san Malaysia, pemandu ambu lans tersebut dikenali sebagai Shamsul Shamshuri, 49, mening gal du nia di tempat keja dian dipercayai menga lami kece deraan pa rah selepas terse pit pada bahagian pemandu.

Sebuah ambu lans yang membawa kaki tangan kesi hatan dari Pejabat Kesi hatan Daerah (PKD) Kluang menuju ke Hos pital Permai bagi mengambil bekalan vak sin telah kema langan di Kilometer 9.7 Lebuhraya Utara-Selatan menghala ke Skudai.

Kema langan dengan lori

Ambu lans tersebut yang membawa tiga lagi staf Kemen terian Kesi hatan difahamkan bertem bung dengan sebuah lori. Walau bagaimanapun, pemandu lori berkenaan selamat.

Menurut Ket ua Ba lai Bom ba dan Penye lamat (BBP) Larkin, Timbalan Pengu asa Bom ba I, Suhaimi Abdul Jamal, kejadian difahamkan berlaku kira-kira jam 11.58 pagi tadi dan sebanyak 14 ang gota dengan 5 jen tera dikejarkan ke tempat keja dian.

“Semasa tiba didapati empat kakitangan itu iaitu pemandu Shamsul Shamsuri, 49; Rosnilam Satari, 48; Azlina Mohd. Rawi, 41; dan Amelia Pek Ying Hung, 26, terperangkap dalam van terbabit.”
“Pi hak bom ba menggunakan ala tan ‘res cue cut ter’ untuk mengeluarkan semua mang sa yang mengambil masa kira-kira 11 minit,” katanya ketika dihubungi.

Pemandu ambu lans ma ut

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh akaun Twitter @MALAYSIAVIRALL, dapat dilihat keadaan ambu lans yang agak re muk di bahagian peman du sehingga mang sa2 didalamnya terse pit.

Ucapan tak ziah kepada pemandu ambu lans

Sehubungan dengan itu, menerusi akaun Facebook Aku Budak Kluang, ucapan tak ziah telah diza hirkan kepada ahli keluarga allahy arham Shamsul Shamshuri yang mening gal du nia dalam kema langan tersebut.

Akhir kata,Pi hak mereka juga mendoakan mngsa2 lain yang terli bat dalam kema langan tersbeut segera sembuh dan tidak menga lami keceder aan pa rah.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!