Connect with us

isu semasa

Ar wah Sempat Buat Permoh0nan PERKES0 Untuk Faedah Kuarga Bila Dia Sudah ‘Pergi’,Terus Berbakti Kepada Keluarga Tersayang

Published

on

Ar wah Sempat Buat Permoh0nan PERKES0 Untuk Faedah Kuarga Bila Dia Sudah ‘Pergi’,Terus Berbakti Kepada Keluarga Tersayang

Kema langan ma ut yang meli batkan Allahy arham Muhammad Nazirul Mubin Bin Mat Nazir pada 11 Ogos 2021 benar-benar menyentuh hati insan terdekat susu lan mening gal du nia di tempat keja dian selepas motosikalnya bertembung dengan sebuah lori.

Be rat mata memandang, be rat lagi bahu memi kulnya. Siapa sangka, anak yang berju ang menjadi tong gak dalam membantu keluarga akh1rnya ‘gu gur’ ketika keluar bekerja bagi mencari rezeki.

Kema langan ketika lakukan kerja sambilan

Ketika itu, Muhammad Nazirul yang juga seorang ope rator penge luaran di sebuah kilang secara sepenuh masa telah melakukan ker ja sambilannya sebagai seorang penghantar makanan GrabFood. Namun, ketika berada di KM3 Lebuhraya LKSA, beliau telah terl ibat dengan kema langan jalan raya.

Allahy arham dis@hkan mening gal du nia pada hari keja dian aki bat kecede raan seri us di bahagian da da dan abd0mennya.

Pastinya pe rit bagi keluarga menerima khabar du ka berka itan anak keempat daripada tujuh beradik itu kerana Muhammad Nazirul yang masih bujang merupakan anak yang berbakti kerana sanggup membantu kewangan keluarga dengan melakukan dua pekerjaan dalam satu masa.

Buat caru man PERKES0

Syukur Allah S.W.T masih lagi meneruskan niat baiknya yang ingin membantu ahli keluarga apabila Allahy arham yang bekerja sebagai ope rator penge luaran di sebuah kilang secara sepenuh masa adalah seorang penca rum PERKES0 di bawah Ak ta Kesela matan Sosial Peker ja.

Niat bantu keluarga berterusan walaupun sudah tiada

Jadi, disebabkan caru man Allahy arham menepati sya rat, wa risnya terutama ibu bapa dan adik-beradik dapat merasai faedah tersebut.

Bapanya, Mat Nazir Abu Hassan yang juga seorang tukang cuci bersyukur kerana dia dan isteri serta 3 orang anak yang masih bersek0lah layak menerima bantuan dua faedah PERKES0 iaitu Faedah Pen cen Pena kat dan Faedah Orang Tang gungan (FOT).

Kedua-dua faedah tersebut akan diba yar kepada ibu dan bapa Allahy arham untuk seumur hidup, manakala untuk adik-beradiknya yang lain pula sehingga berumur 21 tahun atau berkahwin. Waris Allahy arham juga turut menerima bantuan Faedah Pengu rusan Ma yat (FPM) berjumlah RM2,000.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!