Connect with us

isu semasa

Taknak Menunjuk-nunjuk Kepada Pengikut,Youtuber Berjaya(Syahmi Sazli) Kekalkan Kehidupan Biasa,

Published

on

Taknak Menunjuk-nunjuk Kepada Pengikut,Youtuber Berjaya(Syahmi Sazli) Kekalkan Kehidupan Biasa,

Tidak dina fikan memang ser0nok jika dapat menayang kekayaan di media sosial. Namun, budaya tersebut bukanlah perkara baru dikalangan pengguna media sosial terutama golongan influ3ncer.

Bagaimanapun, berbeza buat YouTuber popular, Syahmi Sazli yang berang gapan mena yang kekayaan atau ‘flex’ hanya menim bulkan rasa ku rang se nang dalam kalangan pengikut.

“Bagi saya, kita sebagai manusia biasa mesti la ada rasa nak tunjuk kejayaan atas usaha selama ini. Saya rasa tak ada masalah pun kalau sesekali nak tunjuk, mungkin dua kali setahun ke.

“Tapi kalau setiap content tu nak tun juk har ta je, nak tunjuk keme wahan je, itu tak elok la,” katanya.

Kata Syahmi lagi, influ3ncer atau selebriti mereka seharusnya lebih bertang gungjawab dalam berkongsikan sesuatu di media sosial mereka kerana jika tersi lap langkap boleh menggu ris hati pengikut.

“Kena ingat follower ni datang daripada pelbagai latar belakang, kalau yang memang berdu it tu tak mengapa la. Namun ada yang terin gin tapi tak mam pu, jadi mereka rasa se dih dan kece wa.

Akhir Kata

“Jadi kita tak nak la perasaan tu timbul dalam kalangan follower kita sebab yang bagi kita keme wahan dan har ta tu mereka juga,” katanya.

Sumber:rotikaya

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!