Connect with us

#celeb

Pasangan SuamiIsteri Mohon Bantuan Bayar Sewa Rumah,Harun Hashim Dan Isteri Berada Di H0spital Sekarang,Keadaan Mereka ‘Terlant@r’ Sak1t

Published

on

Pasangan SuamiIsteri Mohon Bantuan Bayar Sewa Rumah,Harun Hashim Dan Isteri Berada Di H0spital Sekarang,Keadaan Mereka ‘Terlant@r’ Sak1t

Pelakon era 80-an, Harun Hashim, 65 tahun kini sedang berta rung dengan seran gan da rah ting gi dan baru sahaja se darkan diri setelah ditidurkan sejak beberapa hari yang lalu. Difahamkan isterinya pula menghi dap kan ser 0tak.

Menurut perkongsian seorang rakan pelakon, Azhan Rani, mereka berdua ditempatkan di tempat yang sama iaitu di salah sebuah hos pital di Subang. Harun dan isterinya, Sakinah dimasukkan ke pu sat peru batan berkenaan sejak empat hari lalu.

Sebelum itu, Exco Agama dan Muafakat Seniman, Salman al-Farisi telah berkongsi di media sosial mengenai apa yang menimpa pasangan suami isteri yang mempunyai enam cahaya mata itu.

Menurutnya lagi, serangan darah tinggi pelakon vete ran itu agak kr0nik namun Harun sudah menunjukkan tanda yang posi tif. Sakinah pula telahpun menjalani pembe dahan sekitar jam 10 pagi semalam.

Sementara itu, seorang rakan selebriti, Betty mende dahkan kesu litan yang dialami pasangan suami isteri itu. Pada 15 Ogos yang lalu, Betty telah menerima mesej di WhatsApp daripada Harun yang meminta bantuan untuk membayar sewa rumah.

Walau bagaimanapun, Betty Banafee terlambat membalasnya kerana kesibukan bekerja. Menurutnya, Harun antara penerima bantuan dalam satu program in fak artis bersama NGO yang telah disertai oleh Betty sendiri pada 25 Julai yang lalu.

Katanya lagi Harun membantu isterinya berniaga pecal di Batu Caves Centerpoint sejak mula pan demik aki bat tiada penggambaran yang boleh dilakukan. Dia juga membuka cawangan kedua di Sentul dan turut berniaga secara atas talian.

Tambahnya lagi, Betty atau nama betulnya Betty Ibtisam Abu Bakar Banafe telah melihat sendiri mata Harun sudah bertukar warna akibat penyakit Glaukoma. Jika dibiar berlarutan boleh menyebabkan bu ta.

Perkara itu diakui oleh Harun sendiri cuma tidak berkema mpuan untuk membuat pemeriksaan lanjut di kli nik.

Akhir sekali,Seorang penerbit drama, Melissa Saila turut memuat naik mengenai status kesi hatan Harun dan isterinya di Facebook dan meminta semua untuk mendoakan kesi hatan bagi pasangan suami isteri itu.

Sumber;ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!