Connect with us

#celeb

Mimi Loma |Pergi| Tinggalkan Kita Semua,Ar wah Tak Tunjuk Tanda Sebelum Pergi,Anak Tunggalnya Sempat Ajar Ucap Kalimah Syahadah Semasa |Pemergiannya|

Published

on

Mimi Loma |Pergi| Tinggalkan Kita Semua,Ar wah Tak Tunjuk Tanda Sebelum Pergi,Anak Tunggalnya Sempat Ajar Ucap Kalimah Syahadah Semasa |Pemergiannya|

Pelakon dan penyanyi popular era 1960-an, Mimi Loma menghem buskan na fas tera khir di kediamannya di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Seri Semarak, Kuala Lumpur kira-kira pukul 2.19 pagi, Sabtu.

Menurut anak tunggalnya, Sherina Othman, 48, ar wah ku rang si hat kebelakangan ini kerana masa lah kesi hatan.

Kata Sherina lagi, arwah yang berusia 75 tahun tidak menunjukkan sebarang tan da sebelum pergi dan mening gal du nia semasa dalam tidur.

“Sebelum ini ar wah okay sahaja, cuma beberapa hari ini dia ci rit bi rit dan kurang selera makan. Kelmarin ar wah nampak le mah dan keadaan masih belum baik.

“Malam tadi perna fasannya mula per lahan. Saya tidak sedap hati dan memeriksa pernafasan dalam pukul 2 pagi… ar wah masih ber nafas, cuma semakin perlahan.

mimi loma

Mimi Loma sering menerima kunjungan persatuan seni sejak ku rang sihat tahun lalu.

“Tak lama selepas itu dia per gi dengan tenang di hadapan kami. Alhamdulillah, kami sempat mengajar ar wah mengucap ketika sedang na zak.

“Sebelum pergi pun dia tak ada cakap apa-apa dan tiada sebarang tanda ingin pergi… semuanya macam biasa,” katanya anak tunggalnya.

Jena zah Allahy arhamah Mimi atau nama sebenar Aminah Ismail akan dikebu mikan di Ta nah Perku buran Islam Raudhatul Sakinah, Batu Caves.

Mimi sebelum ini menga lami masalah peng lihatan, dar ah ting gi, tidak mam pu berjalan dan sa kit belakang selepas terja tuh di rumahnya dua hari sebelum umat Islam menyambut Aidilfitri, tahun lalu.

Gar@2 insi den itu, adik kepada Biduanita Negara, Allahy arhamah Puan Sri Saloma dan Allahy arhamah Mariani Ismail ini menga lami pa tah tu lang ping gul dan perlu melakukan pembe dahan.

Allahy arhamah mening galkan seorang cahaya mata dan tiga cucu.

Akhir sekali, Mimi aktif berlakon dan menyanyi pada era 1960-an dan pernah membintangi filem Ahmad Albab pada 1968.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!