Connect with us

#CELEBRITI

Mari Kita Sama2 Doakan Kesejahteraan mereka,”Susah untuk saya hadap u jian ini,Semoga Adik baik disana” – Sherie Merlis

Published

on

Mari Kita Sama2 Doakan Kesejahteraan mereka,”Susah untuk saya hadap u jian ini,Semoga Adik baik disana” – Sherie Merlis

Keadaan rumah yang padat dengan 11 orang ahli keluarga termasuk adik yang disa hkan posi tif Cov19 mengundang kere sahan pelakon Sherie Merlis.

Lebih membim bangkan apabila kediaman dua bilik tidur yang didiami mereka turut dihuni ibu bapa yang berdepan masalah penya kit kro nik serta lima kanak-kanak dan seorang bayi.

Ujar Sherie, adik perempuannya itu disahkan posi tif namun diarahkan Kemen terian Kesi hatan Malaysia (KKM) untuk menjalani kua rantin di rumah sehingga tin dakan lanjut diambil dalam masa terdekat.

“Di rumah ni juga ada bapa saya yang sa kit jan tung dan baru sahaja keluar hos pital. Ibu saya menghi dap Alzhe1mer dan terlan tar atas katil.

“Rumah ini padat dan hanya ada dua bilik, satu bilik untuk ibu bapa saya dan lagi satu adik saya guna.

“Saya hubungi KKM dan mereka janji untuk datang secepat mungkin untuk sw@b t3st semua ahli keluarga. Tapi belum datang, mereka maklumkan kena tunggu sampai Isnin.

“Memang tak ma suk a kal. Apabila adik saya kena tunggu saya dah ri sau, sekurang-kurangnya maklumkan apa yang patut saya buat dengan adanya kanak-kanak dan warga emas kurang si hat di dalam rumah ini,” katanya.

Sherie menerusi siaran langsung di Instagram (IG Live) memberitahu adik perempuannya yang punyai bayi berusia 10 bulan baru sahaja disa hkan posi tif Cov19.

Adik saya terpak sa balik rumah dalam keadaan posi tif Cov19.
SHERIE MERLIS
PELAKON

Dalam pada itu, Sherie berkata dia buntu dan ingin mendapatkan bantuan dan pendapat orang ramai tentang tindakan yang perlu dilakukan.

Sementara itu, Sherie turut berkongsi mengenai keadaan adiknya yang mula menga lami de mam sebelum disa hkan posi tif Cov19.

“Saya buat live bersebab, pertamanya kerana dah buntu dan tak tahu nak buat macam mana lagi.

“Tiga hari lalu adik saya de mam, lepas tu dia pergi kli nik kerajaan dia mera yu minta check dan buat u jian sw@b.

Sherie bersama anak perempuannya.

“Mereka check dan dia posi tif Cov19. Yang peliknya mereka suruh dia balik rumah. Adik saya terpak sa balik rumah dalam keadaan posi tif Cov19,” ujarnya.

Situ asi semakin meruncing apabila adik iparnya yang sudah lengkap dua d0s vak sin menga lami geja la de mam pa nas selain anak saudaranya sudah mula sa kit te kak.

“Pagi tadi suami adik saya de mam panas dan anaknya yang berusia empat tahun sudah sa kit te kak. Tinggal saya seorang yang sihat dalam rumah ni untuk menjaga semua.

“Tolong saya, selain KKM siapa lagi boleh tolong kuaran tinkan adik saya dan baby dia sebab baby dia yang sedang menyusu.

AKHIR KATA

“Tolonglah… Saya tak tahu apa nak buat. Nak ma rah saya, marahlah sebab ini kenyataan. Kalau saya sa kit siapa nak jaga budak-budak dan ibu bapa saya,” katanya.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!