Connect with us

#SEMASA

Kita adalah ‘Keluarga Malaysia’,Suara Anak Muda Akan Didengari Dan Diberi Tumpuan Dalam Kera jaan

Published

on

Kita adalah ‘Keluarga Malaysia’,Suara Anak Muda Akan Didengari Dan Diberi Tumpuan Dalam Kera jaan

“SAYA pastikan suara anak muda didengari dan diberikan tumpuan dalam kerajaan ini.”

Demikian antara ayat ‘Ba1t’ yang diikrarkan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob bahawa pengli batan anak muda akan turut diberi keutamaan di dalam kerajaan pimpinannya.

Menerusi ucapan sulungnya sejak dilantik secara rasmi sebagai PM pada petang Ahad, Ismail Sabri berkata pengli batan anak muda amat diperlukan seiring usaha mencapai objektif dan fokus kerajaan dalam menan gani kri sis aki bat pan demik Cov19.

“Kepada anak muda di luar sana, jangan ri sau, penglibatan anda semua amat dihargai dan saya mengharapkan anda bersama dengan kerajaan ini untuk menjayakan agen da besar pemulihan negara,” ujarnya dalam ucapan tersebut.

Terdahulu dalam ucapannya, Ismail Sabri menggariskan dua objektif bagi mengurangkan ke san ekon0mi yang berpanjangan aki bat pan demik Cov19.

Objektif pertama adalah mengembalikan kesejahteraan rakyat seiring dengan usaha meningkatkan kuasa beli pengguna, manakala objektif kedua pula mengangkat semula sektor swasta sebagai pemacu pertumbuhan ekonomi negara.

Beliau turut menawarkan ruang kepada parti pembang kang untuk mengang gotai Majlis Pemulihan Negara (MPN) dan Ja watankuasa Khas Menan gani Cov19.

Menurutnya, semua pi hak haruslah bersepakat menyela matkan ‘Keluarga Malaysia’.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!