Connect with us

#K.SEDIH

Dok tor Call Dengan Tiba2,Rupa-rupanya Suami Saya Sedang Na zak Dan Mahu Dengarkan Kalimah Syahadah Dari Isteri Buat Kali Terakhir,Kini ISteri Tak Ada Tempat Cari NAfkah Untuk Anak2 Dan Sedang Giat Mencari Kerja

Published

on

Dok tor Call Dengan Tiba2,Rupa-rupanya Suami Saya Sedang Na zak Dan Mahu Dengarkan Kalimah Syahadah Dari Isteri Buat Kali Terakhir,Kini ISteri Tak Ada Tempat Cari NAfkah Untuk Anak2 Dan Sedang Giat Mencari Kerja

“Saya kehi langan suara dan menan gis melihat keadaan suami yang na zak ketika itu, sangat sedih kerana tidak dapat bersamanya pada saat akhir, tidak dapat mengucup dahinya.

“Ketika itu suami ditidurkan tetapi dok tor meminta saya mengajar kalimah syahadah berikutan peratusan ok sigen semakin meros0t, beberapa minit kemudian doktor memaklumkan suami sudah mening gal du nia,” kata Nurhaslin Mohd Suhaimi Udaya, 30.

Nurhaslin berkata, isteri mana yang tidak tra uma apabila dok tor membuat panggilan video dan meminta mengajar dua kalimah syahadah kepada suami yang na zak aki bat posi tif Cov19.

Menceritakan semula detik itu, Nurhaslin berkata, dia menerima panggilan video daripada dok tor pada 7.30 pagi , 7 Ogos lalu yang menjadi pengalaman yang tidak pernah terfikir olehnya.

Dia berkata, suaminya Muhamad Izzmanudin Ibrahim, 34, mening gal du nia di Hos pital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada 7.48 pagi, hari sama selepas 12 hari berta rung nya wa menerima rawa tan di U nit Rawa tan ra pi (ICU) hos pital berkenaan.

“Suami bekerja sebagai Pega wai Khidmat Pelanggan di sebuah bank di Bukit Damansara posi tif Cov19 pada 11 Julai lalu dan menjalani kua rantin di rumah selama 14 hari.

“Bagaimanapun, keadaan suaminya bertambah te ruk ketika menjalani kuarantin di rumah menyebabkannya dimasukkan ke ICU HUKM,” katanya ketika ditemui, hari ini.

Nurhaslin yang berasal dari Mentakab berkata, dia re da dengan ketentuan Ilahi tetapi masih sedih dan bun tu mengenangkan nasib kedua anaknya yang masih kecil dan tidak mengerti apa-apa.

“Saya akan segera mencari pekerjaan bagi memastikan segala keperluan anak dapat disediakan demi masa depan mereka.

“Perasaan se dih pi lu tentunya menyelubungi dan yang pasti kerinduan yang tidak berpenghujung, namun saya perlu bekerja untuk membesarkan dua anak yang masih kecil dan membayar sewa rumah di Taman Bukit Jalil, Selangor,” katanya.

Nurhaslin berkahwin arwah Muhamad Izzmanudin pada 2017 dan dikurniakan dua anak iaitu Muhammad Izz Thaqil Thalhah, 3, dan Muhammad Izz Qays Qarizh, 5 bulan.

Dalam keadaan anak yang masih belum memahami dan tidak menyedari kehilangan bapa buat selamanya membuatkan Nurhaslin berasa kosong dalam meneruskan kehidupan khususnya memastikan masa depan dua anaknya.

“Anak masih belum mengerti apa-apa. Semasa dikebumikan anak ada bertanyakan bapa sa kit apa dan saya menyatakan bapa sudah tiada.

“Jadi sekarang (menetap) di rumah emak ada ramai orang, menyebabkan mereka (anak) le ka bermain dan tidaklah bertanyakan tentang bapa mereka,” katanya.

Sementara itu, du gaan berat dihadapi Nurhaslin mendapat perhatian Wanita Umno Temerloh yang menyampaikan sumbangan wang dan bantuan barangan serta sokongan moral kepada Nurhaslin di rumah ibunya di Taman Sri Layang Mentakab di sini.

Sumber:cempedakcheese

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!