Connect with us

#SEMASA

Ibu Syamil Pergi Tinggalkan Keluarga Tercinta,Dok tor Dah Cuba Yang Terbaik Namun Allah Lebih Sayang Beliau

Published

on

Ibu Syamil Pergi Tinggalkan Keluarga Tercinta,Dok tor Dah Cuba Yang Terbaik Namun Allah Lebih Sayang Beliau

Selepas hampir sebulan dira wat di sebuah pu sat peru batan di ibu kota aki bat kekurangan ok sigen, ibu kepada penyanyi Syamel iaitu Wan Faaizah Karim, 55, menghem buskan na fas tera khir kira-kira jam 10 malam, Ahad.

Syamel atau nama sebenarnya Syameel Aqmal Mohd Fodzly memberitahu dok tor sudah melakukan yang terbaik namun Allah lebih menyayangi ar wah ibunya yang dipanggil umi.

“Dok tor dah cuba yang terbaik tapi bukan rezeki… Allah lebih sayangkan umi. Saya reda dengan pemergiannya. Sekarang saya masih dalam proses menguruskan jena zah di hos pital. Mungkin akan dibawa ke surau berdekatan dengan rumah.

“Saya akan lakukan yang terbaik mengikut SOP memandangkan dalam situasi sekarang. Insya-Allah kalau tiada apa-apa jena zah akan dikebu mikan pada tengah hari esok,” kata Syamel.

Foto kenan gan ketika majlis perkahwinan Syamel dan Ernie.

Terdahulu suami kepada penyanyi Ernie Zakri itu berkongsi berita sedih tersebut di Instagram dan mendoakan agar ar wah ditempatkan di syu rga serta semua amal baiknya diterima Allah.

“Ya Allah, kau ampunkanlah dosa umiku, kau perlihatkan syurga buat umi, kau jadikan ku burnya seperti taman di taman syurga, kau terimalah segala amal baiknya di dunia untuk dijadikan teman di alam sana.

“Kau terangilah cahaya di dalam kuburnya, sesungguhnya umiku pergi mening galkan seribu satu ajaran padaku yang akan aku amalkan hingga akhir ha yat. Hanya doa yang baik-baik saya harapkan daripada anda semua,” tulisnya.

Menerusi lapo ran mStar pada 24 Julai lalu, ibu Syamel masih koma selepas terpak sa ditidurkan berikutan masa lah keku rangan ok sigen dalam badan.

Syamel atau nama sebenarnya, Syameel Aqmal Mohd Fodzly, 28, ibunya sedang dira wat di U nit Rawa tan Ra pi (ICU) sebuah pu sat peru batan di ibu kota sejak hampir sebulan lalu.

 

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!