Connect with us

#KEMALANGAN

Ibarat diberi peluang hidup kedua, sepasang suami isteri terse lamat daripada kema langan nge ri selepas baru setahun mendirikan rumah tangga.

Published

on

Ibarat diberi peluang hidup kedua, sepasang suami isteri terse lamat daripada kema langan nge ri selepas baru setahun mendirikan rumah tangga.

Keja dian enam tahun lalu itu masih berbe kas dalam ingatan kedua-dua mereka apabila dimasukkan ke hos pital selama 42 hari.

Ke sannya juga dirasai sehingga kini apabila baki ‘kerang ka besi’ masih berada dalam tubuh mereka yang kini meneruskan kehidupan seperti biasa.

Nur Syahirah Esmadee memberitahu, kema langan itu memba bitkan sebuah kereta Perodua Perdana yang dipandu suaminya dan sebuah van ketika dalam perjalanan dari Mersing ke Kulai di Johor, pada 14 Oktober 2015.

Wanita berusia 31 tahun itu berkata, dia mengalami keced eraan pa rah di muka, tangan dan pa ha, manakala suaminya juga pa tah paha, selain mengalami cede ra pa  rah di tangan dan kaki.

“Sepanjang 42 hari di hos pital, kami berdua masing-masing menjalani tiga pembe dahan. Enam hari pertama, suami ‘ditidurkan’ di ICU (uni t rawa tan ra pi).

“Saya di wd tanya keluarga mana suami… mereka kata jangan ri sau, okay, ada kat tempat lain. Saya tak dapat fikir masa tu kerana belum cukup stabil,” katanya kepada mStar.

suami isteri kemalangan 10

Kereta yang dinaiki Manshah dan Syira bertem bung dengan sebuah van.

Suami Nur Syahirah, Muzzalman Shah Ismail Muzani berkata, dia hanya sedar pada hari ketujuh dimasukkan ke Hos pital Sultan Ismail di Johor Bahru.

Juruterbang berusia 47 tahun itu dimaklumkan dia berta rung nya wa di ICU apabila jan tungnya berhenti berde gup selama 55 minit.

“Alhamdulillah, saya masih bernafas. Hari ketujuh tu baru saya berjumpa dengan isteri saya… dapat lihat wajahnya menan gis,” katanya yang lebih mesra disapa Manshah.

Kesan kecede raan yang dialami suami isteri ini selepas kema langan.

Nur Syahirah atau Syira berkata, kema langan itu juga memberi caba ran dan du gaan besar di awal perkahwinan mereka yang ketika itu belum dikurniakan cahaya mata.

“Kecede raan te ruk di muka menyebabkan saya kurang yakin dengan diri sendiri. Kecede raan te ruk yang dialami suami pula boleh mengaki batkan dia hi lang kerjaya sebagai juruterbang.

“Suami tak boleh kerja selama 16 bulan untuk recovery. Kami pergi menjalani fisi0terap1 sama-sama setiap minggu,” katanya yang berasal dari Seremban, Negeri Sembilan.

Berem0si kerana kesan pa rut di muka, Syira menga kui bimbang suaminya akan berubah hati.

“Saya rasa diri tak cantik. Saya sendiri cakap kat suami, I dah tak cantik, pakai kerusi roda pula tu… nanti you cari orang lain,” tambahnya.

suami isteri kemalangan 4

suami isteri kemalangan 1

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!