Connect with us

#CELEBRITI

Isu Cov19 Giat Menjadi-jadi,Dayana Rahsiakan Kela hiran Anak Sulung Untuk Elakkan Benda Ini TErjadi

Published

on

Isu Cov19 Giat Menjadi-jadi,Dayana Rahsiakan Kela hiran Anak Sulung Untuk Elakkan Benda Ini TErjadi

Lebih sebulan bergelar ibu, pelakon Dayana Roza memberitahu dia mempunyai ala san tersendiri untuk merah siakan kelahiran anak sulungnya yang dilahirkan pramatang pada 20 Julai lalu.

Terte kan dengan keadaan pan demik Cov19, Dayana, 30, berkata, salah satu sebab dia berbuat demikian kerana enggan membiarkan em0sinya tergang gu sepanjang tempoh berpan tang.

“Saya memilih untuk merah siakan kelahiran anak pertama ini sebab ingin menjaga kes ihatan men tal. Sebelum saya bersalin, saya dalam keadaan tert ekan.

dayana 2

Dayana bersama suaminya.

“Mula rasa tekanan melihat k3s Cov19 meningkat setiap hari. Saya jadi takut dan rasa macam anxi ety bila fikirkan keadaan Cov19 yang semakin te ruk.

“Jadi, selepas bersa lin itu saya ambil keputusan untuk berehat dan fokus baby dulu. Sepanjang berpantang, saya jarang pegang handphone.

“Saya tak nak tahu info berkaitan dengan Covi19. Bimbang akan ganggu emosi sebab itu lepas saya dah betul-betul sihat barulah saya kongsi kepada umum,” katanya kepada mStar.

Pada Selasa, pemilik nama Nur Dayana Kamsun Baharin mendedahkan dia sudah melahirkan bayi prama tang yang diberi nama Astrid Raheeya pada 20 Julai lalu.

Dalam pada itu, Dayana menga kui biarpun penat dan tidak mendapat tidur secukupnya namun bergelar ibu memberi pengalaman baharu yang menyeronokkan kepadanya.

“Walaupun penat tapi saya seronok jadi ibu. Mula-mula itu susah juga saya nak sesuaikan diri ada baby.

DAYANA 1

Dayana seronok menjadi seorang ibu.

“Awal itu keadaan agak ke lam ka but sebab pertama kali nak uruskan baby. Tidur tak cukup itu satu perkara yang biasa dah sekarang ini.

“Apa yang saya buat pun, mesti anak yang menjadi keutamaan. Setiap masa fikirkan dia dahulu. Sejujurnya, kehidupan saya memang berubah sepenuhnya,” ujarnya.

Untuk rekod, Dayana mendirikan rumah tangga dengan usahawan, A’dale Adham Ayahudin pada 25 Disember tahun lalu.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!