Connect with us

#CELEBRITI

Selepas be dah 0tak, Izuan Fitri masih terlantar… ibu rayu bantuan tampung k0s peru batan – “Dia belum bercakap… hanya renung kami”

Published

on

Selepas be dah 0tak, Izuan Fitri masih terlantar… ibu rayu bantuan tampung k0s peru batan – “Dia belum bercakap… hanya renung kami”

Pelakon remaja,Izuan Fitri kini terlan tar sa kit selepas menjalani pembe dahan bahagian 0tak di Hos pital KL pada 5 ogos.

Berkongsi mengenai perkembangan terkini, ibunya iaitu Nor Abdul Rani memaklumkan pelakon berusia 19 tahun itu kini dipindahkan ke Insti tut Peru batan Respi ratori (IPR) pada petang Selasa.

“Selepas pembe dahan keadaan dia masih sama. Dia sedar tapi tak mampu bercakap atau menggerakkan badan. Adik (panggilan untuk Izuan) hanya terba ring di katil sahaja.

“Kita pun tak tahu apa yang dia sedang fikirkan, dia hanya diam dan renung setiap orang. Dok tor beritahu dia masih per lukan rawa tan bagi memantau perkembangan kesiha tannya.

“Dia perlu menjalani beberapa ujian kesi hatan dan kita semua reda menanti apa perkembangannya selepas ini. Sekarang ini sedang menunggu masa sesuai untuk imbasan CT-Scan.

“Kasihan tengok dia pun dah kurus sangat sebab tak makan dan hanya terbaring di katil,” katanya.

Pelakon Cilik Izuan Fitri, Masih Tidak Sedarkan Diri Di Hospital - Murai MY

Izuan tak mampu bercakap atau menggerakkan badan, hanya minum susu menggunakan ti ub khas.

Pada 31 Julai lalu, pelakon filem One Two Jaga dan Muna fik itu dikejarkan ke Hos pital Selayang, Selangor setelah tidak sedarkan dan dise rang sa wan berikutan penya kit ba tuk kering atau tb yang dihi dapi.

Selepas hampir sebulan menjaga anaknya di hos pital, Nor yang juga merupakan seorang ibu tunggal berkata dia berdepan kekangan kewan gan bagi menampung k0s peru batan anak bongsunya itu.

Cumanya kalau ada bantuan mungkin sedikit sebanyak dapat meringankan kesulitan kami ini.
NOR ABDUL RANI
IBU IZUAN FITRI

Katanya, perbelanjaan bertambah besar selepas Izuan terpak sa dipindahkan ke IPR yang memerlukan penyediaan kelengkapan khas untuk pesa kit terlantar, susu dan ubat-ubatan.

“Sejujurnya memang saya sedang berdepan kesem pitan dari sumber kewangan, semenjak dia sa kit saya memang tak boleh nak bekerja, dengan keadaan sekarang ni duit banyak digunakan untuk perubatan adik.

izuan fitri 3

Izuan bersama aktres Raja Ilya semasa memenangi ASK 2015.

“Dia perlu beli tilam khas untuk pesa kit terlan tar, dia juga hanya bergantung pada susu dan segala ubat2 kena beli sendiri… memang ribuan ringgit diperlukan untuk membayar rawa tannya di hos pital.

“Mahu tak mahu, saya kena usaha juga cari duit untuk bayar segala k0s peru batan ini… demi kesihatan anak, saya akan usaha. Cumanya kalau ada bantuan mungkin sedikit sebanyak dapat meringankan kesulitan kami ini,” ujarnya.

Untuk rekod, Izuan mula berjinak-jinak dalam dunia lakonan sejak kanak-kanak dan pernah memenangi beberapa anugerah.

Pelakon filem Butak ini pernah menjulang trofi Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik, Anugerah Skrin (ASK) TV3 pada 2015 dan Pelakon Kanak-Kanak TV Terbaik, Anugerah Seri Ang kasa (ASA) 2016.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!