Connect with us

#K.SEDIH

Ya Allah Sedihnya,Dahulu Pernah Mene gur Supaya Menjaga Au rat,Adik Licik Baru Je Mening gal Aki bat Se sak Na fas

Published

on

Ya Allah Sedihnya,Dahulu Pernah Mene gur Supaya Menjaga Au rat,Adik Licik Baru Je Mening gal Aki bat Se sak Na fas

Jika kita sering melayari laman sosial, pasti perasan dengan kanak-kanak berasal dari Sabah yang sering memberikan nasi hat dan pesanan menerusi video.

Muhammad Aming Salleh Abdullah atau lebih dikenali sebagai Aming berusia lapan tahun mening gal du nia selepas menga lami se sak na fas kira-kira jam 1.30 pagi.

Mening gal du nia kerana se sak na fas

Menerusi Sinar Harian, ibu Aming, Santi Sabri, 33 memaklumkan yang anaknya itu tiba-tiba mengadu mengalami se sak nafas sebelum mening gal du nia.

Menurutnya, Aming berada dalam keadaan yang sihat dan aktif tanpa sebarang penya kit atau dijang kiti Cov19.

“Tiada juga apa-apa, cuma dia makan mi segera saja kemudian se sak na fas. Saya sangka dia biasa-biasa saja, sebab anak saya tidak sa kit. “Sempat lagi dia angkat barang-barang saya, azan dan solat,” katanya.

Pesan supaya tutup au rat

Selain itu, Santi ketika dihubungi sumber memaklumkan yang Aming sempat memberi pesanan kepadanya sebelum meninggal dunia supaya menutup au rat agar bapanya tidak menang gung do sa di kemudian hari.

“Sebelum mening gal du nia, sempat lagi dia berpesan kepada saya, tutup rapat-rapat au rat supaya bapa tidak menang gung do sa.
“Saya tidak sangka anak saya pergi begitu saja, sebelum dia mening gal, saya dan suami ada di sisinya,” luah Santi hiba.

Jena zah anaknya akan dikebu mikan terus di ta nah perkubu ran Kampung Titingan sebaik selesai untuk pengurusan jena zah.

Terdahulu, video Aming memberikan pesanan-pesanan berbentuk nasi hat telah tular di media sosial sehingga mendapat perhatian Perdana Menteri, Dato’ Sri Ismail Sabri yang ketika itu menja wat jawa tan Men teri Kesela matan.

Tiada lagi senda gurau

Pemergian Aming ini telah dimaklumkan menerusi satu akaun Facebook dikenali sebagai Jimmar Julhori.

Menerusi perkongsian tersebut, Jimmar memohon kepada guru-guru, rakan dan sahabat Allahy arham supaya dapat sama-sama menyedekahkan al-fatihah buat Aming yang mening gal du nia awal pagi tadi.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!