Connect with us

#K.SEDIH

|VIDEO|”Kalau tak tahu nak jawap apa,hanya airmata yang menjawab”-Shuib,Shuib Terkilan Pabila Anak2 Masih Mencari Ar wah,Sudah Genap 17 Hari Pemergian Beliau

Published

on

|VIDEO|”Kalau tak tahu nak jawap apa,hanya airmata yang menjawab”-Shuib,Shuib Terkilan Pabila Anak2 Masih Mencari Ar wah,Sudah Genap 17 Hari Pemergian Beliau

Genap 17 hari pemergian isteri tercinta penyanyi Siti Sarah, pelawak Shuib Sepahtu berkongsi perkembangan terkini anak pram atangnya iaitu Ayash Affan yang kini sudah dipindahkan keluar dari inku bator.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad berkata, bayi yang kini berusia 20 hari itu mula diberikan susu badan dan akan dibuka alat bantuan perna fasan dalam masa terdekat.

“Alhamdulillah, tiga hari lalu Ayash dah keluar dari inkubator dan dia dah mula minum susu ibu yang saya dapat daripada sepupu sendiri.

“Insya-Allah dalam dua minggu lagi, doktor akan buka alat bantuan perna fasan. Insya-Allah minggu ketiga nanti Ayash akan pulang ke rumah,” ujarnya.

Shuib 2

Foto kenangan ar wah Siti Sarah bersama suami dan anak-anak.

Shuib, 37, berkongsi perkara itu ketika sesi Instagram Live (IG Live) bersama rakannya, Abu Talib Husin dan pendak wah Mohammad Yaakub Yusra pada Khamis.

Sementara itu, berkongsi perkembangan lain, Shuib berkata, dua anaknya iaitu Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, sering bertanya tentang ar wah setiap kali sebelum tidur.

“Macam Matin… dia baru berusia enam tahun, kadang-kadang apabila teringat dia akan tanya. Anak perempuan pula apabila sedih dia akan tunjuk.

“Sebelum tidur, dia akan tanya ibu dekat syu rga, kenapa ibu lama kat sana padahal dah janji nak berjalan sama-sama, tidur sama-sama, nak kongsi barang sama.

Uwais dah faham… dia la menjadi penenang untuk adik-adik.
SHUIB
PELAWAK

“Dia akan tanya kenapa ibu pergi dan tinggalkan dia. Nak tak nak kena jawab, kalau tak ada jawapan… bagi air mata saja.

“Uwais dah faham… dia la menjadi penenang untuk adik-adik. Bersyukur Allah maha besar, dia ambil kesayangan bidadari saya ganti dengan anak sulung yang miripnya,” kata Shuib.

Siti Sarah menghem buskan na fas tera khir pada usia 37 tahun di Pusat Peru batan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur aki bat Cov19 pada 9 Ogos lalu.

Dua hari sebelum itu, Allahy arhamah menjalani pembe dahan bagi menge luarkan bayi lelaki ketika kandun gannya berusia lapan bulan.

Untuk rekod, Shuib dan arwah Siti Sarah mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011.

Shuib 1

Anak perempuan Siti Sarah, Talita sedih tak dapat luangkan masa lebih lama bersama ibunya.

Pasangan itu dikurniakan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM.

Dalam pada itu, Shuib turut bercerita dia memasang niat untuk menjadikan kesemua anak-anaknya sebagai tahfiz al-Quran sebelum mereka memilih kerjaya masing-masing.

Malah dia berazam untuk menghantar anak bongsunya iaitu Ayash untuk menjadi seorang tahfiz pada usia tiga tahun.

“Saya nak semua anak-anak saya bergelar tahfiz sebelum mereka bekerja nanti. Saya mahu mereka hidup berpandukan al-Quran.

“Anak yang kecil saya nak dia diajar pada usia tiga tahun. Saya ni datang daripada keluarga yang da if tiada ahli keluarga yang tahfiz jadi saya mahu anak saya tahu tentang agama,” ujarnya.

Video

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!