Connect with us

#SEMASA

|VIDEO|Ibu Aisar Posi tif Vi rus Cov29 Ini,Aisar Minta Doa Supaya Ibunya Kembali Si hat Seperti Biasa

Published

on

|VIDEO|Ibu Aisar Posi tif Vi rus Cov29 Ini,Aisar Minta Doa Supaya Ibunya Kembali Si hat Seperti Biasa

Sedih bercampur bim bang, personaliti media sosial, Aisar Khaled memaklumkan ibunya, Roslina Abdul Rashid disa hkan posi tif Cov19 pada Khamis.

Menurut Aisar, 21, ibunya ku rang si hat sejak dua hari lalu sehinggalah u jian calitan (sw ab tes t) yang dilakukan di sebuah kli nik swas ta mendapati dijang kiti vi rus berkenaan.

“Ibu mula de mam dan tak si hat selepas menerima sun tikan vak sin dos kedua minggu lepas… tapi semasa itu hanya de mam on off sahaja. Dua hari lepas dia de mam semula, jadi semalam saya bawa ibu buat sw ab te  st.

“Barulah tahu ibu sudah dijang kiti Cov19. Sebelum ini ibu tak keluar pergi mana-mana pun, hanya di rumah dan sesekali ke kedai berdekatan membeli barangan dapur.

“Tak tahu dari mana ibu dapat jang kitan ini. Alhamdulillah buat masa ini, ibu masih okay dan hanya menga lami simp tom ringan,” katanya.

Aisar se bak melihat ibunya diambil menaiki ambu lans.

Aisar turut berkongsi rakaman video ibunya yang berusia 61 tahun diambil menaiki ambu lans untuk dihantar ke Pu sat Kuara ntin dan Rawa tan Cov19 (PKRC) di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (Maeps), Serdang, Selangor.

Dalam pada itu, Aisar menga kui terlalu sedih sehingga menitiskan air mata selepas mengetahui keput usan u jian sarin gan ibunya itu.

“Semalam saya balik rumah, malam itu kami sekeluarga sama-sama solat berjemaah… saya menan gis kerana terlalu sedih kerana kita tak tahu apa akan berlaku.

“Saya ta kut..Saya tak pernah rasa kehi langan orang tercinta. Tapi saya re da mungkin ini u jian Allah bagi tanda sayang pada kita.

“Pesan saya kepada yang ada ibu tu hargailah mereka, berbuat baiklah dengan keluarga. Mungkin ujian ini akan buatkan saya lebih menghargai orang sekeliling,” ujarnya.

Aisar mohon orang ramai mendoakan ibunya.

Sementara itu, Aisar memberitahu dia dan ahli keluarga lain akan melakukan uj ian cal itan secepat mungkin dan menjalani kua rantin kendiri di rumah.

“Hari ini, saya, ayah dan abang akan pergi buat sw ab te st di kli nik berdekatan.

“Untuk kesela matan, kami akan kua rantin di rumah mengikut saranan kerajaan. Doakan semoga kami semua tidak dijang kiti vi rus berkenaan.

“Saya juga memohon orang ramai mendoakan agar ibu saya kuat dan segera pu lih,” katanya.

Video

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!