Connect with us

#K.SEDIH

Pembuat Kek Sedih Tak Terhingga,Adik Gembira Dapat Kek Harijadi Van Jena zah,Semua Ini Merupakan Permintaannya Sendiri

Published

on

Pembuat Kek Sedih Tak Terhingga,Adik Gembira Dapat Kek Harijadi Van Jena zah,Semua Ini Merupakan Permintaannya Sendiri

Keju tan demi keju tan dirancang untuk menyambut hari ulang tahun seseorang.

Percaya atau tidak, seorang kanak-kanak lelaki dihadiahkan sebiji kek hari jadi yang dihiasi dengan rep lika van jena zah.

Namun itulah rea liti yang berla ku pada majlis meraikan ulang tahun kelahirannya, menerusi perkongsian video bapa saudaranya di aplikasi TikTok.

Norrahmat Shah Adnan menga kui kek hari jadi tersebut ditem pah khusus untuk anak saudaranya sempena hari ulang tahunnya ke-11 pada 20 Ogos lalu.

Pemuda berusia 27 tahun itu bagaimanapun menjelaskan bahawa ia buka nlah satu keju tan.

“Memang saya hadiahkan kek birthday untuk anak buah. Tapi bukan saya yang mahu replika van jena zah dijadikan sebagai hiasan kek.

“Saya hanya mengikut arahan daripada kakak yang memberikan replika van tersebut untuk diletakkan pada kek. Saya minta kawan hiaskannya dengan pokok-pokok dan rumput.

“Masa kakak bagi van jena zah tu, saya tergamam sebab pelik. Bukan saja saya, kawan saya yang buatkan kek pun terkejut dengan idea tersebut,” katanya.

Replika van jena zah.

Sementara itu, ibu kanak-kanak itu, Norliyana Adnan berkata, anak lelakinya, Muhammad Farish Riezky Mohd Rashide yang mahukan hadiah replika van jena zah sempena hari jadinya.

“Saya dan suami ada tanya Farish (panggilan anak), dia nak hadiah apa untuk birthday tahun ini. Farish beritahu dia nak mainan van jena zah.

“Masa tu saya dan suami terke jut dengan permintaan dia. Suami minta cadang hadiah lain, tapi dia tetap berke ras nak hadiah mainan van jena zah.

“Anak saya suka permainan kereta. Birthday dia tahun lepas pun kami hadiah replika kereta Vellfire. Tapi tak sangka pula dia nak mainan van jena zah,” ujar wanita berusia 31 tahun itu.

kek van jenazah 2

Lebih mesra disapa Yana, katanya, anak sulung daripada empat beradik itu merupakan orang kela inan upa ya (OKv) pembelajaran, dan permintaan replika van jena zah itu mempunyai kai tan dengan pemer gian datuk, nenek dan ibu saudaranya.

“Bapa mentua dan ibu saya meninggal dunia kerana sa kit tua, pada 2020 dan 2017 serta kakak ipar mening gal du nia aki bat Cov19 pada Julai lalu.

“Bila kami tanya kenapa nak hadiah ‘van jena zah’? Dia kata (jenazah) Atuk Mat (datuk) naik van itu, nenek dan Angah pun ikut naik van.

“Anak saya Farish rapat dengan Angah iaitu makcik dia, sejak kecil. Angah mening gal du nia sebab Cov19, kami tak boleh pergi tengok pengebu miannya, jadi dia selalu tengok video pengebu mian jena zah ar wah,” katanya sambil menambah rep lika van jena zah dibeli secara dalam talian.

kek van jenazah 4

Yana berkata, anak istimewanya yang ceria dan suka bertanya itu amat teruja sebaik melihat kek yang dihiasi van jena zah pada majlis hari ulang tahunnya.

“Bila nak main, baru dia keluarkan. Walaupun pe lik hadiah yang diminta, tapi tidaklah yang bukan-bukan. Sekurang-kurangnya dia ingat arwah Atuk Mat, nenek dan Angah,” katanya.

Akhir sekali,kita kenalah sentiasa menyayangi keluarga.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!