Connect with us

#KEMALANGAN

Masa Tak Begitu Baik Disa mun Oleh 3 Sus pek Yang Tak Ada Ha ti Pe rut,Si buk Mencari Rezeki Untuk Keluarga

Published

on

Masa Tak Begitu Baik Disa mun Oleh 3 Sus pek Yang Tak Ada Ha ti Pe rut,Si buk Mencari Rezeki Untuk Keluarga

Tangan kanan seorang gadis berusia 17 tahun yang menjadi mang sa sa mun di Jalan Kuching menghala pusat bandar Khamis lalu terpak sa dipo tong sehingga  paras bahu kerana cede ra pa rah dan mulai memb iru.

Ketika keja dian, Siti Nur Azizah Syafriadi bersama teman lelakinya menaiki motosikal Y15ZR dari arah Jalan Kuching menghala ke Jinjang telah dike jar oleh tiga orang lelaki menaiki dua motosikal kira2 pu kul 12.10 tengah malam.

Tiga lelaki terba bit menen dang sebuah motosikal dinaiki pasangan itu sebelum menya mun mereka. Nur Azizah cede ra di bahu kanan, manakala teman lelakinya cede ra di muka dan badan dipercayai dipu kul oleh sus pek.

Menurut ahli keluarga Nur Azizah ketika dihubungi FMT berkata, dok tor tidak dapat dapat menyela matkan tangan kanannya yang sudah tidak boleh lagi berfun gsi walaupun salu ran da rah utama sudah dija hit.

“Dok tor bu ang tangan kanan dia (Nur Azizah) sampai pa ras bahu, masa masuk kece masan dok tor sudah ja hit salu ran da rah utama.

“Tetapi pagi semalam (Jumaat) dok tor tengok tangan dia dah mem biru, sudah tidak boleh berfungsi jadi dok tor telefon wa ris nak minta kebe naran po tong tan gan,” katanya abang saudara mang sa yang enggan namanya di siar.

Nur Azizah yang kini masih dira wat di Hos pital Kuala Lumpur (HKL) merupakan anak sulung kepada lima orang adik beradik.

Menurut abang saudara mang sa, selepas bapanya mening gal du nia, Nur Azizah yang tinggal di PPR Beringin Jinjang mengambil tanggungjawab membantu menambah pendapatan keluarga dengan menjual dan membuat perkhidmatan menghantar makanan.

“Dia anak sulung cari rezeki siang malam hantar makanan, tapi dia diani aya sampai ku dung tangannya, dia merupakan anak ya tim dan dia disa mun ketika sedang keluar cari rezeki,” katanya.

Tambahnya lagi, selaku abang saudara mang sa, dia sangat berharap agar tiga sus pek berkenaan berjaya ditang kap dan mendapat huku man setim pal dengan perbuatan mereka.

“Kepada penya mun ingat ya… dia ada abang saudara yang masih hidup, mak saudara yang masih hi dup, kami akan pastikan ketiga-tiga sus pek mendapat huku man setim pal dengan undang undang di Malaysia,” katanya.

Terdahulu, Ket ua Po lis Dae rah Sentul Beh Eng Lai berkata, Po lis kini giat menge san sus pek dan k3s disia sat mengikut Seks yen 394 Kan un Kesek saan iaitu seng aja menyebabkan cede ra semasa melakukan rom pakan.

Beh meminta agar saksi keja dian atau sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai sus pek diminta menghubungi Bilik Gerakan Ibu Pejabat Po lis Dae rah (IPD) Sentul di talian 03-40482206.

Sumber:cempedakcheese

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!