Connect with us

#KEMALANGAN

Qu1t Kerja Bukan Kerana Sudah Tva Tapi Ma ut Dilang Rem puh Lori,Pega wai Bom ba Ma ut Di Tempat Keja dian

Published

on

Qu1t Kerja Bukan Kerana Sudah Tva Tapi Ma ut Dilang Rem puh Lori,Pega wai Bom ba Ma ut Di Tempat Keja dian

Seorang pega wai bom ba ma ut selepas kereta yang dipandunya bersama dua penumpang terba bit kema  langan dengan sebuah lori di persimpangan lampu isya rat Kilometer 8, Pujut 7, Jalan Miri-Lutong di sini awal pagi Sabtu.

Mangsa, Mohd Azwanizam Abdullah, 42, yang bertu gas di Ba lai Bom ba dan Penye lamat Batu Niah disa   hkan mening gal du nia di tempat keja dian oleh kaki tangan peru batan Hos pital Miri kira-kira jam 5.45 pagi.

Ketua Jaba tan Sias atan dan Pengvatkua saan Tra fik Sarawak Superin tenden Alexson Naga Chabu berkata kema langan meli batkan sebuah kereta dipandu mang sa bersama dua orang lagi penumpang dan sebuah lori itu berlaku kira-kira jam 4.30 pagi.

“Kema langan berlaku dimana lori dari arah Lutong menuju ke bandar raya Miri jalan lurus dan apabila sampai di Kilometer 8 Lampu Isyarat Pujut 7, tiba-tiba sebuah kereta dari arah Permyjaya menuju ke Piasau melang gar bahagian sisi kiri lori tersebut.

“Aki bat daripada kema langan, pemandu kereta mening gal du nia di tempat keja dian, penumpang hadapan kereta seorang lelaki berusia 43 tahun menerima ra watan di Z0n Me rah Hos pital Miri.

“Manakala pemandu lori seorang lelaki berusia 42 tahun dan penumpang bela kang kereta terba bit seorang lelaki berusia 19 tahun tidak menga lami keced eraan,” katanya dalam satu kenyataan media di sini.

Alexson berkata kema langan menyebabkan kereta terba bit ro sak te ruk di bahagian hadapan manakala lori menga lami kero sakan di bahagian sisi kiri.

“Kawasan kema langan adalah terang dengan adanya lampu jalan, dan ianya kawasan lampu isya rat simpang empat dan cuaca masa keja dian adalah baik.

“Susu lan itu, ma yat mang sa dibawa ke Bilik Ma yat Jaba tan Foren sik Hos pital Miri untuk tinda kan be dah sia sat,” ujarnya.

Sumber:cempedakcheese

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!