Connect with us

#SEMASA

|VIDEO|Anak Ellie Suriaty Omar(Pelakon) Kaji Sendiri Tentang Cov19 Dan Vak Sin, Akhirnya Pelajar Buat Lap0ran Po lis Tidak Mahu Mengambil Ris1ko Sun  tikan Vak sin

Published

on

|VIDEO|Anak Ellie Suriaty Omar(Pelakon) Kaji Sendiri Tentang Cov19 Dan Vak Sin, Akhirnya Pelajar Buat Lap0ran Po lis Tidak Mahu Mengambil Ris1ko Sun  tikan Vak sin

Tiga orang pelajar yang terdiri daripada dua remaja lelaki dan seorang kanak-kanak perempuan hari ini telah membuat lap0ran po lis bagi memperta hankan hak mereka yang eng gan mendapatkan sunti kan vak sin.

Buat lap0ran po lis tolak vak sin

Menerusi lap0ran daripada Harian Metro, Azrell Omar Azri Iskandar,17 bersama adik perempuannya, Nur Azreen Omar Iskandar Azri Iskandar, 12, dan rakannya Muhammad Hanif Haikal Jeffery, 17 telah membuat lap0ran po lis di Ba lai Po lis Taman Melawati kerana tidak mahu mengambil vak sin atas fak tor bim bang terjadi apa-apa kepada diri mereka.

“Apa yang berla ku terhadap saya selepas menerima vak sin, semuanya atas tangg ungan saya sendiri. Justeru itu, saya ber hak meno lak daripada menjadi ba han ekspe rimen dengan dicu cuk vak sin.
“Saya pelajar yang si hat tu buh ba dan dan tidak sang gup mengambil sebarang risi ko yang boleh mendat angkan muda rat terha dap tu buh ba dan saya melalui sun tikan vak sin ini yang masih lagi di ta hap uj ian klin ikal.
“Saya tak sang gup memperta ruhkan nya wa saya untuk uj ian kli nikal ini kerana ada pelbagai kaedah mence gah Cov19 iaitu melalui cara peru batan home0pati hol1stik, makanan sun nah yang keluarga saya amalkan bagi menc3gah penu laran Cov19,” kata Azrell mewa kili adik & rakannya.

Ditemani ibunya, seorang pelakon

Pelajar tersebut dan adiknya yang hadir ke ba lai po lis untuk membuat lap0ran turut ditemani ibu mereka yang juga seorang pelakon terkenal, Ellie Suriaty Omar.

Tambah Azrell lagi, mereka menga kui ada menerima bo rang untuk menerima vak sin daripadu gurv mereka kira-kira dua minggu lalu.

“Dalam borang berkenaan, kami (pelajar) diberitahu bahawa tia da siapa yang akan bertanggu ngjawab sekiranya berl aku impli kasi aki bat pengambilan vak sin.”
“Setakat ini, mereka tidak memaklumkan ada tind akan lanjut akan dikenakan sekiranya tidak mengambil vak sin,” tambahnya.

Cari tahu sendiri di internet

Selain itu, menerusi Malaysia Gazette pula, Azrell ada memberitahu yang mereka sekeluarga turut belum mengambil vak sin dan menjelaskan yang dia sudah mengambil tahu semua berka itan vak sin dan Cov19 menerusi carian di Internet, baik dalam negara mahupun luar negara.

Jadi, dia yang menilai sendiri apa yang difahami mengambil kepu tusan untuk men0lak dari menerima sun tikan vak sin itu.

Ketiga-tiga pelajar tersebut ditemui ketika sidang media yang diadakan di luar Ba lai Po lis Taman Melawati hari ini.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!