Connect with us

#CELEBRITI

Penyanyi Legen Xpdc,Ali Dita han Di Wd Kerana Sa kit Sem put Dan Le mah Jan tung,”Keadaan Ma kin Te ruk,Saya Terus Ke Hos pital”

Published

on

Penyanyi Legen Xpdc,Ali Dita han Di Wd Kerana Sa kit Sem put Dan Le mah Jan tung,”Keadaan Ma kin Te ruk,Saya Terus Ke Hos pital”

Pernah dimasukkan ke hos pital pada awal tahun ini, penyanyi kumpulan rock XPDC iaitu Ali sekali lagi menga lami masa lah sem put sejak empat hari lalu.

Selain seran gan as ma atau lelah, Ali atau nama sebenarnya Mohd Ali Ismail berkata dia juga menga lami masa lah le mah jan tung.

Ketika berita ini ditulis, Ali yang sedang dira wat di unit kece masan di Pu sat Peru batan Universiti Malaya (PPUM) berharap keadaannya cepat pu lih agar tidak perlu dita han wd.

ali 2

Rakannya turut berkongsi paparan skrin status Ali yang memo hon ban tuan.

“Sejak tiga empat hari ini saya menga lami sem put dan le mah jan tung. Hari ini (Khamis) keadaan semakin te ruk, jadi saya terus pergi hos pital.

“Sekarang saya ditempatkan di un1t kece masan dahulu. Harp2 saya tak perlu dita han wd. Awal tahun ini, saya dimasukkan ke wd sebab sem put.

“Selepas itu keadaan saya dah baik. Tapi sejak kebela kangan ini, semput datang balik dan sekarang berde pan masa lah jan tung pula,” katanya penyanyi tersebut.

Ali menga lami masa lah perna fasan selepas dia terli bat dalam insi den disam bar ap1 pada 26 Mac tahun lalu.

Aki bat daripada kema langan tersebut, penyanyi lagu Aku Dan Sesuatu itu menga lami kecede raan yang sangat seri us apabila muka dan tangannya mele cur 30 peratus.

Dalam pada itu, Ali turut menga kui dia terpak sa memo hon ban tuan untuk membeli barangan keper luan menerusi laman sosial.

aLI 1

Keadaan Ali selepas disam bar ap1 pada Mac lalu.

Penyanyi berusia 53 tahun ini turut bersyukur kerana ramai orang dan rakan-rakan yang su di menghu lurkan ban tuan selepas melihat video perkongsiannya di laman sosial.

“Sejujurnya saya terpak sa memo hon ban tuan sebab san gat memer lukan. Sebab sudah lama tak ada inc0me. Sebab itu, saya ada muat naik video memo hon ban tuan.

“Alhamdulillah… ada yang sudi memberi sum bangan dan rakan-rakan juga ada yang memban tu. Kalau ada yang faham, mereka su di ban tu.

“Kita usaha… kalau ada yang sudi beri ban tuan, Alhamdulillah,” ujarnya.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!