Connect with us

#CELEBRITI

Sudah ‘B0san’ Dengan Kontr0vers1 Yang Alif Pernah Buat,Akhirnya Alif Menuju Ke Arah Yang Lebih Baik

Published

on

Sudah ‘B0san’ Dengan Kontr0vers1 Yang Alif Pernah Buat,Akhirnya Alif Menuju Ke Arah Yang Lebih Baik

Pernah dike cam te ruk selepas terpa lit pelbagai kontr0versi, pelakon Aliff Aziz menga kui terte kan apabila keluarganya turut menjadi mang sa keadaan.

Menganggap ia sal ah satu proses pembelajaran, Aliff atau nama sebenarnya Muhammad Aliff Aziz berkata, dia kini mengambil segala toh mahan terhadapnya itu secara posi tif.

Malah, pelakon berusia 30 tahun ini juga menganggap tiada manusia yang sem purna dan pasti akan ada yang memben ci biarpun sudah melakukan yang terbaik.

Aliff berkongsi per kara itu ketika sesi siaran langsung di laman sosial Nurflix.

“Pada awalnya, rasa agak te ruk kerana ia meli batkan keluarga. Bagi saya, ia langkah pembelajaran. Dalam bidang hiburan, memang dipan tau netizen dan bukan semua netizen begitu.

“Perlahan-lahan dengan masa yang bergerak, saya fikir walau macam mana pun kita jadi terbaik pasti akan ada orang yang tetap tk suka dan pan dang se rong.

“Tiada orang yang sem purna. Kalau kita rasa kita di lan dasan untuk jadi orang sempurna, itu mus tahil,” ujarnya.

Suami kepada pelakon Bella Astillah itu berkongsi mengenai perkara tersebut ketika sesi siaran langsung di laman sosial Nurflix yang memba haskan to pik Negara Sudah Merdeka, Kita Bila Lagi?

Pada Ogos lalu, Aliff mela hirkan rasa syukur apabila ditunjukkan jalan untuk mende katkan diri kepada Allah selepas dia mendekati jemaah tab ligh.

Berkongsi mengenai penyertaan dalam jemaah tab ligh, penyanyi kela hiran Singapura itu mengang gap dia hanya menjalani kehidupan yang Allah atu rkan kepadanya.

“Sebenarnya saya ya kin semua perkara hanya dengan kehendak Allah. Saya tiada kele bihan, saya han ya ham ba yang le mah nak guna kehidupan yang Allah bagi untuk ikut yang saya nak.

“Selama 30 tahun hidup, macam-macam yang kita buat. Alhamdulillah, Allah maha mengetahui dan saya ti dak tahu apa kebaikan yang saya pernah buat dan Allah bagi jalan.

Aliff kongsi pengalaman mengikuti jemaah tab ligh.

“Saya yakin semuanya dalam pengetahuan Allah. Saya tengok video Faizal Ismail dan rasa mahu kenal Jemaah tab ligh. Ada jemaah hubungi saya dan terangkan pada saya serta bawa keluar untuk tiga hari.

“Saya dapat rasa pelbagai pera saan yang tak dapat saya terangkan. Suasana dan orang di sana yang tiada ‘judg3ment’, semua sama tidak kira ketu runan, pang kat dan dar jat,” katanya.

Sebelum ini Aliff pernah mence tuskan pelbagai kontr0versi antaranya k3s cu rang, ma buk, berke lakuan tidak seno noh di tempat awam serta mencu ri.

Akhir kata,Aliff berkahwin dengan Bella pada 9 September 2016 dan mereka dikurniakan dua cahaya mata Muhammad Ayden Adrian, 3, serta Ara Adreanna yang kini berusia setahun.

Sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!